טרמפולינה בחצר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/05/2012 | 00:18 | מאת: שרון

שלום, האם טרמפולינה בחצר, עליה קופצים הילדים, נחשבת למסוכנת? ראיתי כתבה בהארץ לפני 6 שנים בה טענו שטרמפולינה היא צעצוע מסוכן. תודה רבה!

שרון שלום, היפגעות בעת משחק בטרמפולינה בדרך כלל מתרחשת בעקבות נפילה, כגון: נפילה "לא טובה" על משטח הטרמפולינה עצמו או על מסגרת הקפיצים. סיבות נוספות הן נפילות מחוץ לטרמפולינה על הקרקע או התנגשויות עם קופצים נוספים על הטרמפולינה. המלצות הבטיחות הם: • עדיף לרכוש דגם המגיע עם רפידות הגנה המכסות את כל הקפיצים, המסגרת והווים. • ניתן גם לרכוש בנפרד רפידות הגנה כאלו. • רצוי שצבען של הרפידות יהיה בולט לעומת צבע הבד של הטרמפולינה. • יש להעדיף רכישת טרמפולינה עם רשת הגנה המקיפה את קצוות הטרמפולינה ומגינה על הקופצים מפני נפילה. • גם רשתות כאלה ניתן לרכוש בנפרד ולהוסיף לטרמפולינה. מיקום • רצוי למצוא אזור חשוף, פנוי ממכשולים כגון עצים, גדרות, מתלי כביסה וכו'. • יש לוודא מרחב נפילה בטוח של 2.5 מטר מסביב לטרמפולינה, פנוי מצעצועים, אופניים או חפצים כלשהם. • יש להציב את הטרמפולינה על משטח רך, בולם נפילות כגון דשא, חול או חומרים אחרים מתאימים. • אין להציב את הטרמפולינה על משטח קשה כגון בטון, אדמה קשה ללא התקנת רשת הגנה או מזרנים סביבה. • יש להמנע משימוש בסולם עם הטרמפולינה כדי למנוע גישה של ילדים קטנים ללא השגחה. בברכה, רינת צוות מומחי 'בטרם'

17/09/2013 | 14:10 | מאת: דקר מילוא

שניה לפני שרוכשים... ישנם דברים מסוימים שחשובים ושצריך לדעת לפני ואחרי שרוכשים טרמפולינה לחצר. כחלק מהניסיון הרב שצברתי במהלך השנים שכולל את רכישת המוצר, התקנתו, ביצוע תחזוקה נדרשת וכן תיקון הטרמפולינה כשהדבר נדרש. מה קונים? מה לוודא? אחריות? חלקי חילוף? אפשרות תיקון עצמאי? בשורות הבאות אשתדל לענות באופן האובייקטיבי ביותר על השאלות הנפוצות . לאחר שלא עמדנו בלחץ של הילדים לרכוש טרמפולינה. הילדים אספו את דמי הכיס והם מוכנים להשתתף בהוצאה. הסבא והסבתא מוכנים גם הם לתרום את חלקם אז עכשיו נשאר להחליט מימי קונים? התייעצתם עם השכנים, חיפשתם באינטרנט, באתרי יד שניה, בזאפ ובאתרי השוואות מחירים והיסודיים שביננו שוטטו באתרים בחו"ל. התקשרתם לאחד מהיבואנים או החנויות שמוכרות וקיבלתם שטף אינפורמציה ומחירים שונים לאותו מוצר. מה עושים? למי מאמינים? כמה משקיעים? ממי קונים? אז ככה, לייבא טרמפולינות לישראל זו משימה קלה ביותר מאחר ולא קיים תקן ישראלי למוצר אז נשענים על תקנים אמריקאים וארופאים שניתנו למפעלים השונים בסין ובישראל מסתפקים בהם. רוב (כל) הטרמפולינות בעולם מיוצרות בסין ומשם נשלחות לכל קצוות העולם. כל אחד שהשקל מצוי בכיסו יכול להזמין קונטיינר ולבקש שידפיסו עבורו כל שם שעולה על דעתו. ישנם מותגים בינלאומיים לטרמפולינות אך הם בודדים וברשותכם אני אמנע מלהזכירם. מגן הקפיצים יכול להיות בכל צבע שהמזמין ביקש, כמו גם צבע הרשת והמסגרת. אחרי שהקונטיינר הגיע לישראל משלמים מכס, מע"מ, הוצאות יבוא...והופ אפשר למכור. אנסה לענות על כמה שאלות נפוצות. למי שנשארו שאלות או רוצה הבהרות אפשר להתקשר אלי לנייד-0542204545 דקר. ש. האם אני יכול לייבא טרמפולינה אחת באופן עצמאי? ת. כן, אבל לא משתלם. עלות ההובלה והטיפול בשיחרור המשלוח יקרה מאוד ולא כדאית. ש. מדוע קיימים הבדלי מחיר ניכרים על אותו מוצר? ת. ישנם מפרטים ואיכויות בין הדגמים השונים שניכרים בעיצוב, עובי המתכת, איכות רשת ההגנה ומגן הקפיצים ובשיטת מבנה המסגרת והעמודים שמחזיקים את רשת ההגנה. ש. אחריות? ת. יש לקרוא היטב את השורות הקטנות אם יש כאלו. כמה זמן אחריות יש על רשת ההגנה(שנה לפחות) מגן הקפיצים(שנה לפחות) משטח הקפיצה(שנתיים לפחות) מי נותן את השרות? החנות? היבואן? רצוי שהחנות תיתן שרות וחלקי חילוף. המסגרת והקפיצים הם הדברים ששורדים הכי הרבה זמן ולא ניזוקים מאחר והמסגרת עשויה מברזל מגולוון שבדר"כ אינו מחליד ועמיד בתנאי מזג האוויר בארץ. ש. האם הטרמפולינות חורקות? ת. בדר"כ ועל פי רוב, כן. מאחר ואין משכחי רעשים ובולמים ומאחר שהקפיצים נמצאים במגע ישיר על המסגרת ישנם חריקות וסוג של רעש שלא ניתן להתגבר עליו. ש. האם השטח שעליו מותקנת הטרמפולינה צריך להיות ישר? ת. לא בהכרח. השטח לא חייב להיות מיושר ב100% יכולות להיות גבשושיות ואבנים. ניתן לסובב את המתקן על פני השטח ואולי לפנות או לישר קלות עם טוריה או מעדר ולהתאים את פני השטח. ש. אם השטח הוא מדרון? ת. לא מומלץ להניח את הטרמפולינה על מדרון. הקופצים עלולים ליפול לצד מסוים שעם הזמן הרשת באזור הזה תיחלש ותקרע. העומס שנוצר על המסגרת בצד הנמוך עשוי לגרום למסגרת לקרוס ולגרות לתאונות קשות. ש. האם ניתן להתקין את הטרמפולינה על משטח חלק, רצוף, בטון, דק? ת. בהחלט מומלץ ורצוי לקבע את הטרמפולינה עם שלות שניתן לרכוש בחנות חומרי בנין ש. כמה ילדים יכולים לקפוץ על הטרמפולינה? ת. המשקל המותר הוא בין 100 ל150 ק"ג אך מומלץ להרשות לעד 3 ילדים שכן הסכנה היא בהתנגשויות ולא במשקל המותר. מומלץ שלא לאפשר לילדים גדולים וקטנים לקפוץ יחד, הגדולים עשויים ליפול על הקטנים ולפצוע אותם בטעות. ש. האם לקבע את הטרמפולינה? ת. רצוי מאוד לקבע קלות את הטרמפולינה לאדמה ע"י יתד או חבל שיקשר למסגרת (לא לרגל) כדי למנוע את התחלת העילוי בזמן רוחות קיצוניות. ש. האם מומלץ לפרק את הטרמפולינה בחורף? ת. מאחר שהמוצר מיועד להיות בחוץ ובנוי לתנאי מזג האוויר ניתן להשאיר את הטרמפולינה חשופה אבל יש להקשיב לתחזית וביום או שבוע שצפויות רוחות חזקות מומלץ לפרק את רשת ההגנה ולהרכיב אותה חזרה כשמזג האוויר מתייצב. ש. איזה גודל מומלץ לקנות? ת. יש להתאים את גודל הטרמפולינה לגודל החצר ולגיל הילדים. אסור להצמיד את הטרמפולינה לקיר!!! הקופצים עלולים להיזרק על רשת ההגנה ולעבור את קצה המסגרת ולפגוע הקיר(מניסיוני ישנם פציעות חמורות) ישנן בשוק טרמפולינות אובליות שמיועדות למצוא את האיזון בין מקום לגודל. ש. איך מודדים את גודל הטרמפולינה? ת. המידה היא קוטר שנמדדת ע"פ גודל המסגרת חוץ, חוץ לפי FIT שהוא 30ס"מ לFIT המידות הסטנדרטיות הם: 2.4מ-FIT8 3מ-FIT 10 3.6מ-FIT 12 4.3מ-FIT14 4.6מ-FIT 15 מומלץ לא לרכוש טרמפולינות במידות אחרות. קשה וכמעט לא ניתן למצוא חלקי חילוף למידות אחרות. המידות הנ"ל הן סטנדרטיות שניתן למצוא חלקי חילוף עבורן בקלות. ש. איזה גודל מתאים לאיזה גיל? ת. 2.4מ מתאים עד גיל 6 3מ מתאים עד גיל 11 3.6מ ,4.3מ, 4.6מ מתאימים לכל הגילאים. ש. האם להתקין לבד? ת. אפשר להתקין לבד. יש לוודא שלמוכר יש איש טכני לגיבוי וליווי בזמן ההתקנה שיסייע טלפונית. לכאלו שאין זמן או לא מעוניינים להתאמץ ניתן להזמין מתקין בעלות של כ300ש ש. האם ניתן ליצר לבד חלקי חילוף? ת. כן. מגן קפיצים- ניתן לתקן בחלק הקרוע(לרוב באזור העליה למתקן) במתפרת ברזנטים ורשתות צל. רשת הגנה- ניתן לתקן ואף ליצר במתפרת ברזנטים... משטח קפיצה- אם הקרע הוא קטן יש אפשרות לתפור, ברוב המקרים התפר מחזיק מעמד. אם נקרעים הרצועות שמחזיקות את המשולשים שמחברים את המשטח למסגרת עדיף ומומלץ להחליף את המשטח מניסיון התיקון בחלק הזה לא מצליח. הדבר קורה מישום שהחלק הזה נחשף לשמש כתוצאה מכך שמגן הקפיצים לא היה מונח כראוי או היה חסר. מסגרת- ישנם חלקים שניתן לרתך. יש להתייעץ עם מתקין מקצועי לפני שמנסים. ***הדבר החשוב ביותר והטוב בטרמפולינה הוא שהיא מעסיקה את הילדים בכל שעה ביום ובכל מזג אויר. מסייעת בטיפול בבעיות פיזיולוגיות כמו התפתחות, חיזוק שרירים, יציבה, קשב וריכוז וכן הטרמפולינה מסייעת ותורמת רבות בנושא החברתי לילדים. לפי ניסיוני תמצאו כאן את רוב השאלות הנפוצות לפני ואחרי רכישת הטרמפולינה. אני מקווה שהדברים מובאים בצורה מפורטת ומובנת. אם נשארו שאלות נוספות או הבהרות בנושא אשמח לענות עליהן בטלפון. כמובן שהייעוץ ניתן בחינם וללא התחייבות מיתוך כוונה ואמונה במתן שירות הוגן ואמין ללא קשר לביצוע המכירה. שירות חלפים, תיקון וייעוץ יינתן גם לכאלו שלא רכשו את המוצר מחברת גנים. בברכה, דקר מילוא- גנים 0542204545 046987841

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים