טחורים פנימיים ו- skin tag

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/12/2016 | 14:35 | מאת: אלעד

שלום רב אובחנו לי טחורים פנימיים דרגה 2 ו- 3 ללא כאבים או כל תחושה מיוחדת (נבדקתי עקב דם בצואה, ליתר ביטחון עברתי גם קולונוסקופיה שתוצאותיה היו טובות). הומלץ לי על ניתוח בלייזר. נאמר לי שעל אף שאני לא מרגיש כלום כרגע, הטחורים האלה צפויים להתפתח ולהגיע לשלב 4, לכן יפה שעה אחת קודם. שאלות: 1) האם אכן מומלץ להסיר טחורים גם בשלבים שאינם מורגשים כלל? האם הישארותם במצב הקיים בסבירות נמוכה? 2) האם יש רק סוג אחד של ניתוח טחורים בלייזר? איך הוא נקרא? אם כמה סוגים, אשמח לדעת איזה ומה ההבדלים בינהם? 3) מה דעתך באופן כללי על ניתוח טחורים בלייזר? האם אכן הוא הכי מתאים? הכי בטוח? הכי פחות כאבים ותופעות לוואי? 4) בעבר סבלתי מפיסורה וכבר תקופה של בערך שנתיים שנוצר לי skin tag די גדול באיזור. הומלץ לי באותה הזדמנות של ניתוח הלייזר להסיר גם את זה. האם יש תופעות לוואי שקשורות בתפקוד פי הטבעת (החלשות שרירים? שליטה על הסוגר וכיו"ב?). 5) התופעה הזאת לא נוחה בזמן הניגוב, אבל האם יש סיבה מעבר לכך לנתח/להסיר? האם עלולה להתפתח בעיה רפואית כלשהי אחרי שנים אם לא מטפלים ב- skin tag? תודה רבה מראש

10/12/2016 | 21:54 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלעד שלום, טחורים וגם skin tag בפי הטבעת הן בעיות של איכות חיים, ואין שום סיבה לטפל בהם כירורגית אם הם לא פוגעים באיכות החיים!! לא משנה כלל מהי הטכניקה הניתוחים המוצעת, אם אין אינדיקציה לניתוח, אין אינדיקציה בשום טכניקה. אם אתה מעוניין להקטין את הסיכוי שהטחורים יגרמו לך מתישהו לסבל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. כמו כן, מומלץ להמנע מישיבות ממושכות בשירותים. אם תסבול מתישהו מהטחורים או מה skin tag, אז מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול

13/12/2016 | 11:34 | מאת: אלעד

תודה רבה על תשובתך הברורה וההחלטת!! היתה לי תקווה לתשובה כזו, אבל טוב להיות שקט בנושא. למקרה שכן אזדקק לטיפול כירורגי, תוכל בכל זאת לומר אם אכן הניתוח בלייזר הוא הטיפול המועדף כיום? אם כן, מאיזה סיבה הוא המועדף? והאם יש סוגים/שמות שונים של ניתוחי לייזר? (על מנת שאוכל לברר ספציפית). תודה מקרב לב אלעד

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה