ניתוח טחורים בלייזר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

על טחורים ופיסורה

רופאים מתקשים להבדיל בין טחורים לפיסורה, למרות השוני. על דבר אחד כולם מסכימים: שתי התופעות פוגמות באורח החיים אף אחד עדיין לא מת מטחורים, גם לא מפיסורה. אבל הם מסוג התופעות שיכולות למרר את החיים ולהפוך אותם לבלתי נסבלים. "קשה לאמוד את מידת השכיחות שלהם", אומר ד"ר אלן סויסה, מנהל היחידה לגסטרואנטרולוגיה פולשנית בקריה הרפואית רמב"ם, "מכיוון שטחורים הינם כלי דם בפי הטבעת וקיימים אצל כל אחד. רק ברגע שהם מתרחבים ומפריעים זה מוגדר כמחלה. גם פיסורה שכיחה, אך קשה לאמוד כמה במדויק, מכיוון שהרבה פעמים רופאים מתבלבלים באבחנה בין פיסורה לטחורים. ההערכות מדברות על כ-20% עד 40% מהאוכלוסייה הסובלים או מפיסורה או מטחורים".   מהו ההבדל בין טחורים לפיסורה? "פיסורה וטחורים הן מחלות שונות לחלוטין", מסביר ד"ר סוויסה. "פיסורה היא סדק בתעלת פי הטבעת שאינו נרפא וטחורים הם התרחבות של כלי הדם (ורידים) באזור....
ללמוד עוד על ניתוח טחורים בלייזר
על טחורים ופיסורה-תמונה

רופאים מתקשים להבדיל בין טחורים לפיסורה, למרות השוני. על...

מאת: טל ברק
14/10/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח טחורים בלייזר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח טחורים בלייזר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב אובחנו לי טחורים פנימיים דרגה 2 ו- 3 ללא כאבים או כל תחושה מיוחדת (נבדקתי עקב דם בצואה, ליתר ביטחון עברתי גם קולונוסקופיה שתוצאותיה היו טובות). הומלץ לי על ניתוח בלייזר. נאמר לי שעל אף שאני לא מרגיש כלום כרגע, הטחורים האלה צפויים להתפתח ולהגיע לשלב 4, לכן יפה שעה אחת קודם. שאלות: 1) האם אכן מומלץ להסיר טחורים גם בשלבים שאינם מורגשים כלל? האם הישארותם במצב הקיים בסבירות נמוכה? 2) האם יש רק סוג אחד של ניתוח טחורים בלייזר? איך הוא נקרא? אם כמה סוגים, אשמח לדעת איזה ומה ההבדלים בינהם? 3) מה דעתך באופן כללי על ניתוח טחורים בלייזר? האם אכן הוא הכי מתאים? הכי בטוח? הכי פחות כאבים ותופעות לוואי? 4) בעבר סבלתי מפיסורה וכבר תקופה של בערך שנתיים שנוצר לי skin tag די גדול באיזור. הומלץ לי באותה הזדמנות של ניתוח הלייזר להסיר גם את זה. האם יש תופעות לוואי שקשורות בתפקוד פי הטבעת (החלשות שרירים? שליטה על הסוגר וכיו"ב?). 5) התופעה הזאת לא נוחה בזמן הניגוב, אבל האם יש סיבה מעבר לכך לנתח/להסיר? האם עלולה להתפתח בעיה רפואית כלשהי אחרי שנים אם לא מטפלים ב- skin tag? תודה רבה מראש

אלעד שלום, טחורים וגם skin tag בפי הטבעת הן בעיות של איכות חיים, ואין שום סיבה לטפל בהם כירורגית אם הם לא פוגעים באיכות החיים!! לא משנה כלל מהי הטכניקה הניתוחים המוצעת, אם אין אינדיקציה לניתוח, אין אינדיקציה בשום טכניקה. אם אתה מעוניין להקטין את הסיכוי שהטחורים יגרמו לך מתישהו לסבל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. כמו כן, מומלץ להמנע מישיבות ממושכות בשירותים. אם תסבול מתישהו מהטחורים או מה skin tag, אז מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול

תודה רבה על תשובתך הברורה וההחלטת!! היתה לי תקווה לתשובה כזו, אבל טוב להיות שקט בנושא. למקרה שכן אזדקק לטיפול כירורגי, תוכל בכל זאת לומר אם אכן הניתוח בלייזר הוא הטיפול המועדף כיום? אם כן, מאיזה סיבה הוא המועדף? והאם יש סוגים/שמות שונים של ניתוחי לייזר? (על מנת שאוכל לברר ספציפית). תודה מקרב לב אלעד

שלום רב לפני כ 5 ימים עברתי ניתוח טחורים בלייזר הכל טוב ויפה עד שהצטרכתי ללכת לשירותים וזה היה גהנום !! כל יציאה כמעט מתעלף !! כמה זמן לוקח לחזור ליציאות רגילות בלי הכאב הנוראי בפי הטבעת ? אני אציין שאני אוכל אוכל רך בלבד אפילו נוזלי. תודה רבה.

תקופת ההחלמה היא בין שבוע לשבועיים בדרך כלל

שלום רב,עברתי לפני 10 ימים ניתוח טחורים בלייזר...שמרתי על תזונה נכונה ונמנעתי מעצירות או ישיבה ממושכת.היום כ-10 ימים אחרי הניתוח שוב ראיתי דימום .שטיפטף לתוך האסלה.כמובן שעשיתי קולונוסקופיה לפני הניתוח שיצאה תקינה לחלוטין. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדימום..תודה על תשובתך.

ייתכן דימום מאזור שנותח לפני זמן קצר. אם הבעיה תמשיך-פנה לבדיקת הרופא המנתח

שלום רב, הנני לפני ניתוח טחורים בלייזר,ויש סיכוי שאקבל מחזור במועד זה..לפי ההגיון אין כל קשר,אך האם זה אמור להפריע? האם ניתן להשתמש בטמפון? תודה רבה על תשובתך

אין קשר בין שני הדברים. ניתן לנתח בזמן מחזור וניתן גם להשתמש בטמפון לאחר ניתוח