פיסורה וקשירת טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/11/2016 | 11:28 | מאת: שם בדוי

שלום,בן 30 ,לפני חצי שנה הובחנתי בפיסורה,נשלחתי לקולונוסקופיה יצא תקין ,השתמשתי בניפידיפין נורמלקס ,וקונסיל ,כמו כן אכלתי הרבה ירקות ,פירות והרבה שתייה,חזרתי לפרוקטולוג אחרי חודש ונאמר לי שפיסורה עדיין קיימת למרות שכאבים כמעט ולא היו ,אולי ברמה של אי נעימות בזמן היציאה ואחרי כמה דקות הכל היה בסדר ,הרופא אמר ששלב הבא זה ניתוח ,הלכתי לעוד פרוקטולוג נוסף לקבל חוות דעת והוא אמר שלא רואה סיבה לרוץ לניתוח אם אין לי כאבים ,המשכתי עם ניפדיפין ונורמלקס,היה מופיע דם פעם בחודש לכמה ימים ,אתמול שוב הלכתי פרוקטולוג והוא אמר לי שאין כבר פיסורה ויש רק טחורים פנימיים,הוא עשה קשירה במקום ועכשיו אני מרגיש לחץ בפי הטבעת כיאלו בא לי לשירותים כל הזמן ,ויש גם איזה לחץ באשכים או במקום בין אשכים לפי הטבעת .האם זה נורמלי להרגיש את הלחץ הזה יום אחרי קשירה ?התרוקנתי יום אחרי קשירה ללא דימום ,ניתן למרוח ניפדיפין אחרי קשירה?זה עוזר לי להתרוקן.אני לא יודע אם לסמוך על רופא שאין לי כבר פיסורה או ללכת לעוד חוות דעת ,הוא טען שבטוח אין ,בדק גם עם אצבע וגם אם קולונוסקופ שעשה את הקשירה, האם אפשר לפספס פיסורה בבדיקה כזאת ?תודה מראש

10/12/2016 | 21:28 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, 1. פיסורה היא כעיקרון בעיה של איכות חיים, ואינה מסוכנת, ואם אתה לא סובל מכאבים ניכרים או מסבל ניכר מהפיסורה, אז לא משנה אם רואים אותה בבדיקה או לא, אין הכרח לטפל בה. 2. שכיח לאחר קשירת טחורים לחוש צורך תמידי להתרוקן שלרוב חולף אחרי מספר ימים. זה נגרם מאחר שהקשירות יושבות במקום בו ישנם סיבי עצב שתפקידם לחוש מתי יש תוכן יציאה, וגורוי שלהם נותן לחושת שוא של צורך ליציאה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה