נפיחות בפי הטבעת ..................

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/10/2016 | 20:34 | מאת: יהודה

שלום לפני כחודש התחיל לי נפיחות בפי הטבעת, יש ג'ולה בגודל 1 ס''מ, חשבתי שזה יעבור וזה לא עובר, יש כאבים חזקים תחושה של שריפה בפי הטבעת, אין דימום יציאות חלקות, האם זה טחור חיצוני? אם כן מה הטיפול? אני רוצה טיפול לא משחות הרגעה... אני עובד בעבודה פיזית, ואני לא יודע איך לחזור לעבודה אחרי החג, גם הפסקתי לרוץ מהכאבים, רץ כל יום שעה בחור בן 30 לפני החג קבעתי תור לפרקטולוג אך יש תור רק לעוד חודשיים לא יודע מה אני יעשה עד אז סובל בשקט ועובד חייב פרנסה. מצורפת תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=zztarjtyy2om.jpg הקפתי בעיגול את הנפיחות ברור לי שאתה לא יכול לאבחן מתמונה אבל רק תתן לי כיוון מה אתה רואה טחור פיסורה משהו אחר? תודה רבה שנה טובה.

22/10/2016 | 19:22 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יהודה שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב שהיה בחו"ל. ממצא ותלונות כפי שאתה מתאר יכולים להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, אבצס סמוך לפי הטבעת, פיסורה ועוד. לצערי מתאורך וגם לאחר התבוננות בתמונה איני יכול להקיש במדוייק ממה אתה סובל, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם יש החמרה בנפיחות או בכאבים או עליית חום שיכולים להחשיד לאבצס מומלץ לפנות לחדר המיון. בכל מקרה אחר, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה