כאבים חזקים ודימומים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/08/2016 | 14:24 | מאת: אדוה

שלום רב, לפני כשבועיים סבלתי מכאבים ודימום בעת יציאה ושעות לאחריה, לאחר שלא הייתה הקלה משמעותית בשימוש בעזרקאען פניתי לפרוקטולןג שאבחן פיסורה ורשם ניפידיפין. כעבור מספר ימים חלה הטבה משמעותית והכאב חלף, אך לפני ארבעה ימים בעת יציאה מעט קשה- כאבי תופת ודימום חזק, יצאה מן בלוטה בצבע סגול כהה שלא נתנה מנוח, לא יכולתי לזוז והנחתי שמדובר גם בטחור טרומבוטי, רופא משפחה רשם פרוקטופואם שעזר- הגוש שינה צבע לבהיר יותר ומעט התכווץ, אך אחרי יציאה עדיין יש כאבים ודימום אפילו בעת מריחת המשחות. כבר ארבעה ימים שאני לא מתפקדת, נוטלת משככי כאבים, משחות (ניפידיפין, עזרקאין, פרוקטופואם) עם חום נמוך של 35.1, כמעט ולא אוכלת. האם התסמינים (דימום לא רק בעת מאמץ, צריבה וכאבים) מתאימים לטחור חיצוני ופיסורה? האם יתכן ןהדימום הספונטאני שהחל עם שימוש בפרוקטופואם הוא בכלל תופעת לוואי? אני יודעת שקשה ולא אחראי לאבחן ללא בדיקה אבל אני רק רוצה כיוון כללי שכן אני לא מסוגלת להתנייד לרופא כרגע (וממילא אין תורים לזמן הקרוב) תודה

16/08/2016 | 19:48 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אדוה שלום, ככלל, תלונות כפי שאת מתארת יכולות בהחלט להתאים לטחורים טרומבוטיים (טחורים עם קרישי דם) ולפיסורה. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. טחורים פנימיים לרוב נספגים עצמונית בהדרגה בטווח ממוצע של כשבועיים לערך. בנוסף למשחת ניפדיפין, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה