היגיינה לאחר פיסורה ופיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/08/2016 | 14:17 | מאת: gabi

שלום רב, לפני כחצי שנה עברתי בהצלחה ניתוחים לתיקון פיסורה ופיסטולה. מאז -הקפדה על שטיפת המקום אחרי כל הצאה. שאלתי: האם להמשיך או שבחלוף הזמן מספיק להשתמש לניגוב בנייר טישיו בלבד ללא שטיפה במים וסבון ? תודה

07/08/2016 | 22:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גבי שלום, לאחר שהפצע נרפא, את יכולה לחזור לחיי שגרה, ואין צורך בהגיינה מיוחדת. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, על מנת להפחית את הסיכוי לחזרת פיסורה בעתיד

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה