גרד בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/12/2015 | 09:07 | מאת: ירדן

שלום, לאחרונה אני חשה גרד בפי הטבעת. זה לא מפריע לי ביום-יום, ולא ברור לי למה שמתי לב לכך בכלל, אבל מששמתי לב ואני מודעת לזה, זה קצת מציק. משהו שנדמה כמו שפשפת קלה בצד הימני של פי הטבעת. מרחתי משחת הממליס, ניסיתי גם משחת החתלה של תינוקות כגון בייבי פסטה וכדומה. שתי המשחות עוזרות לפרק זמן קצר, אך הגרד חוזר לאחר מכן. אני בת 35, כארבעה חודשים לאחר לידה. מה יכולה להיות הסיבה לגרד? האם מחייב טיפול? לאן לפנות?

27/12/2015 | 22:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ירדן שלום, גרד אנאלי לרוב אינו מחייב טיפול אם הוא לא פוגע באיכות החיים. כמו כן, ניתן להשתמש במשחות כפי שציינת בעת הצורך, למעשה ללא הגבלה. גרד אנאלי היא תופעה רפואית ידועה. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול, כולל ייצוב יציאות בתוסף סיבים שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, דרך נסיון טיפולי בתולעים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. אם בכל זאת הדרג גורם לפגיעה ניכרת באיכות החיים, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה