בעייה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/12/2015 | 14:13 | מאת: אדוה

היי לפני חודש בערך התחיל לכאוב לי אחרי כל יציאה והיה גם דימום . הלכתי לפרקטולוג שהחליט שזו פיסורה אחורית ורשם לי משחה . המשחה לא עזרה ואחרי שבועיים בפגישה איתו נתן לי הפניה לניתוח . הלכתי לביהח הרופא שם אמר שיש כנראה אבצס ויום למחרת עשו לי בדיקה בהרדמה . לאחר הבדיקה אמרו כי חא מצאו כלום חוץ מכפל עור ועשו לי הרחבה של פי הטבעת .היו כמה ימים של הקלה אבל המשיך לדמם . לאחר הימים האלו המצב חזר שוב . הייתי אצל הרופא והוא אמר שיש לי אלרגיה למשהו ושצריך לשמור על תזונה ולא לנקות עם כלום חוץ ממים. הכאבים נוראיים ורק משככים עוזרים לי לעבור את היום . כל יציאה זה סיוט . הרופא נתן לי גל למריחה . עד עדין גם השתמשתי בסיבים תזונתיים ופתאום אסור. מה אפשר לעשות? אני אוהבת עצות . תודה

19/12/2015 | 21:13 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אדוה שלום, כעיקרון תלונה של כאבים בפי הטבעת בעת יציאה שיכולים להמשך שעות לאחריה יכולה להתאים לפיסורה בפי הטבעת, אך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מה שלא תהיה האבחנה, איני רואה מניעה מלהשתמש בסיבים תזונתיים. מעבר לכך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה