פיסורה וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/11/2015 | 09:38 | מאת: פיסורה

שלום רב, אני בת 33 לאחר 3 לידות.. ביום שני האחרון עברתי ניתוח פיסורה. בנוסף לפיסורה יש לי טחור אחד פנימי ושניים חיצוניים, הרופא החליט שלא לגעת בטחורים אלא רק לנתח פיסורה כדי להחזיר לי את איכות החיים. מאז הניתוח ועד היום יש לי גזים בצורה קיצונית!!(מעולם לא סבלתי מזה). האם יש קשר בין הגזים לניתוח? חשוב לי לציין שמאז הניתוח התחלתי לאכול אוכל עשיר בסיבים: הרבה ירקות, שזיפים שחורים, אגוזים, קצת פירות.. אלו מאכלים שאכלתי גם לפני אבל מעולם לא סבלתי מגזים. הבטן שלי נפוחה, קשה וכואבת כאילו בחודש חמישי להריון.. לא יודעת מה לעשות. אם יש קשר אז לגבי יציאות, מיום שני של הניתוח ועד יום שבת לא היתה יציאה... כמו כן יש לי כאבים חזקים מאוד בטחורים החיצוניים.. האם להערכתך זה כאבים הקשורים להחלמה מהניתוח? או מהטחורים? תודה מראש על התשובות..

08/12/2015 | 20:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, מקווה שבינתיים יש שיפור עצמוני לרוב אין קשר בין ניתוח לפיסורה לבין גזים. אם כלכלה עשירה בסיבים לא מספקת כדי ליצור יציאה רכה מומלץ להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. להקפיד על ושתיה מרובה. לגבי הכאב בפי הטבעת, אין לי דרך לומר מה מקורו באינטרנט ללא בדיקה. אם עדיין יש סבל ניכר, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה