התלכלכות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/10/2015 | 19:33 | מאת: דן

שלום אני סובל ממצב של התלכלכות כמעט תמידית באזור פי הטבעת. זה עדיין לא ברמה של תחתונים מלוכלכות(בד"כ). שאלתי האם זה נחשב למצב טבעי? אני יכול לציין שלפני כמה שנים עברתי ניתוח פיסטולה קלה(עד הניתוח הבעיה היתה כמובן יותר גדולה) וכן שהיציאות שלי מאד רכות וכן שאני בן 58. האם יכול להיות קשר לדברים אלו ומה ניתן לעשות? תודה

31/10/2015 | 22:52 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דן שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות כעיקרון להתאים לירידה מסויימת באיטום פי הטבעת לאחר ניתוח פיסטולה. אם הפגיעה באיכות חייך ניכרת, יש מגוון בדיקות וטיפולים שניתן להציע, החל משינויים דיאטטיים, דרך פיזיותרפיה של פי הטבעת (ביופידבק), דרך ניתוחים להזרקת חומרים מעבים לפי הטבעת, ועד לניתוחים גדולים יותר (שספק בעיני אם אתה סובל מספיק בכדי לעבור). אם אתה מעוניין בבירור וטיפול, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי או לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה