דליפה רטיבות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/06/2015 | 20:31 | מאת: יוסי

שלום בן 28 באפריל 2013 עברתי ניתוח פיסורה וטחור והכל היה תקין. בינואר 2015 החלו לי הפרשות מפי הטבעת. זה אומר שלפני יציאה או הרגשה קלה של לגשת לשירותים יוצאים לי לבד מים הפרשה שקופה מימית בצורת פס ארוך בתחתונים. וגם לאחר היציאה שאני מנגב כל האיזור מעל פי הטבעת רטוב וכל הנייר טיפות מים גדולות עברתי מנומטריה יצאו לי לחצים גבוהים במצב מנוחה 103 ובכיווץ 350 הבדיקה תקינה. קולנסקופיה תקינה. מבדיקת פרוקטולוג וכירורג אין לי פיסטולות ולא איזה סינוס שיכול להפריש. בינתים לא מצליחים לעזור לי ויודעים מה לעשות. זה השלכה של הניתוח לאחר כמעט שנתים לדעתך? איך אני חי עם זה מגיל 28 להרטיב בתחתונים? כרגע הפנה אותי הפרוקטולוג לגסטרואנטרולוג אולי הוא יוכל לעזור לי ? אין לי מושג כבר מה לעשות . הבנתי שזאת בעיה נדירה איך בכל זאת ניתן לעזור לי?

06/06/2015 | 12:00 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסי שלום, ככלל, נדיר שבעיות הקשורות בניתוח טחורים ופיסורה יופיעו כשנתיים לאחר הניתוח, ונדיר שהתופעה שאתה מתאר היא סיבוך של ניתוח כזה בכל פרק זמן, גם סמוך לאחר הניתוח. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ייצוב יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ולהשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם. ניתן לנסות למרוח על העור סביב פי הטבעת משחת הגנה מהסוג שמורחים לתינוקות כנגד תפרחת חיתולים. אם אין הטבה מספקת מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן ובמידת הצורך שוב לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג

25/09/2016 | 06:44 | מאת: ליאור

אודה לך מאוד אם תוכל לכתוב...ראיתי את ההודעות שלך בפורומים שונים וגם לי יש משהו כזה שמטריד אותי...אעריך אתתשובתך

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה