ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2015 | 10:36 | מאת: אורטל

שלום, עברתי ניתוח לפיסורה לפני שבועיים ועכשיו גיליתי שאני בהריון. בלידה הראשונה היו שלוש שעות מסיביות של לחיצות.. מה יקרה בשלב הלחיצות כשאגיע ללידה? האם זה יפתח את הפיסורה?? ומה עושים אם היא תיפתח??

05/05/2015 | 19:16 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורטל שלום, מזל טוב לרוב פיסורה לא נפתחת כתוצאה מלחיצות בזמן להידה, אלא משינויים בהרגלי היציאות לאחר הלידה. מומלץ להקפיד בעת ההריון וסביב ללידה על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס (המותרים לשימוש גם בעת הריון ולידה).

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה