בדיקת קלונוסקופיה לאחר ניתוח פיסורה+פיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/03/2015 | 12:54 | מאת: מאיר

שלום, עברתי לפני כשנתיים ניתוח לפיסורה ופיסטולה ומאז אני מקפיד על תזונה עשירה בסיבים, שתיה ופעילות גופנית. בקרוב אני אמור לבצע בדיקת קולונוסקופיה תקופתית (גיל 53) גם בשל בעיה שאובחנה בעבר של פוליפ קטן סיגמא TA שהוסר ודיברטיקטולוזיס וטחורים פנימיים. האם יש סיכונים בבדיקה? האם הבדיקה מומלצת בכלל במצבי? ממה להישמר לפני ואחרי הבדיקה? תודה.

06/03/2015 | 10:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מאיר שלום, לכל בדיקה רפואית יש גם סיכונים, אך במקרה של קולונוסקופיה הם קטנים, ואם משווים את הסיכון בבדיקה לסיכון לפספס ממצא שניתן לטפל בו עכשיו בקלות ולחסוך צרות גדולות בעתיד, ההמלצה היא חד משמעית- לבצע את הבדיקה. מומלץ להמשיך ולהקפיד על כלכלה עשירה בסיבים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה