קולוניק אינרציה / מגה קולון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/04/2014 | 11:38 | מאת: יוליה

שלום פרופ' זמורה, חשוב לשמוע את דעתך בנושא: אני בת 34, רב שנותיי סבלתי מעצירויות שאחד מרופאי הגסטרו תיאר ככרוניות. טופלתי בכל מיני שיטות החל מדיאטת רבת סיבים ומזון בריא ועד לדיקור סיני. אף אחד מרופאי הגסטרו בקופה לא בחר לבדוק את הבעיה לעומקה. עד שלפני שנה וחצי, אחרי לידת ביתי הצעירה, התחלתי לחוש כאבים חזקים באיזור הבטן שחזרו על עצמם מספר פעמים לאחריהם הגעתי למיון עם חסימת מעיים חלקית. התחלתי מעקב אצל רופא בכיר באופן פרטי שגילה שיש לי מעי מורחב יתר על המידה עם וולוולוס בחלק התחתון של המעי הגס. הוא הגדיר את הבעיה ככולוניק אינרציה והמליץ על ביצוע ניתוח כריתת המעי (עקב הרחבה של 8 ס"מ). הוא טוען שעקב ההרחבה המשמעותית אין אפשרות לבצע כריתה חלקית. מה דעתך בנושא? (כמובן עם המידע המצומצם שמסרתי). ייתכן ונוכל ללתאם פגישה אישית כדי לשמוע חוות דעת מאת כירורג מתמחה בתחום.

לקריאה נוספת והעמקה

יוליה שלום, קולוניק אינרשיה היא בעיה בתנועתיות המעי הגס, וישנם קריטריונים לאיבחונה, הכוללים את תדירות היציאות שלך, בדיקות הדמיה של תפקוד מהעי (הנפוצה ביותר היא בדיקה הנקראת "זמן מעבר מעי גס"), ושלילת מחלות אחרות כגון הירשפונג. אם אכן מאובחנת אינרשיה, הטיפול הניתוחי המקובל ביותר הוא כריתה של מרבית המעי הגס. אם את מעוניינת ביעוץ פרטני את מוזמנת ללחוץ על שמי לפרטי התקשרות.
