התכווצויות מכאיבות בפי הטבעת באמצע הלילה!

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/06/2013 | 17:23 | מאת: ליאה

שלום דוקטור! הלילה התעוררתי בערך ב4-5 בבוקר ממין כאבים/התכווצויות בפי הטבעת עם כאב בטן קצת שנמשכו בערך חצי שעה כמעט.אין לי מושג ממה זה! זה קרה לי לפניי כמה חודשים מספר פעמים בהפרשים של חודש ויותר גם וחשבתי שזה נעלם והלילה עוד פעם זה קרה, למה זה קורה ? אשמח לתשובה , תודה מראש! נ.ב מצבי הבריאותי ככל הידוע לי תקין לאחר בדיקות כלליות שעשיתי לפניי חצי שנה.אני בת 35, רווקה.(ללא ילדים)

09/06/2013 | 17:27 | מאת: ליאה

שהיציאות שלי דיי סדירות (כל בוקר, כשעה בערך לאחר הקימה) והם לא מלוות בכאבים כלשהם.לרוב הם רכות וכמעט איני סובלת מעצירות.

09/06/2013 | 17:46 | מאת: ליאה

האם לפנות למומחה לגאסטרונולוגיה או פרוקטולוג? לאיזה רופא לפנות? תודה

10/06/2013 | 21:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליאה שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיה רפואית הנקראת פרוטאלגיה פוגקס, בה אופייני כאב לילי עז בפי הטבעת המופיע פתאום, חד כסכין, וחולף לאחר מספר דקות. הסיבה לבעיה זו אינה ידועה אולם התופעה אינה מסוכנת, וניתן לנסות טיפולים שונים (ששיעור ההצלחה שלהם בינוני) אם התופעה פוגעת באיכות החיים במידה ניכרת. עם זאת, ישנה גם אבחנה מבדלת ויתכן כאב מסיבות אחרות כגון פיסורה או הרפיה לקויה של שרירי רצפת האגן, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. באם תחליטי לפנות לבדיקה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

10/06/2013 | 22:33 | מאת: ליאה

זו מחלה/תופעה בפניי עצמה או משהו שאני עשיתי ? תודה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה