שערה הפוכה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/12/2010 | 15:14 | מאת: דן

שלום רב.. גיליתי שיש לי שערה הפוכה בעצם הזנב!!! אני מפקד בצהל ובעתיד הקרוב אני צריך להתקדם ולקבל תפקיד חדש תפקיד חשוב שאני מעוניין בו מאוד רצית לקבל את עצתך עם לעשות את הניתוח או לא אין לי זיהום או הפרשות רק נפיחות באזור רציתי לדעת מה אתה ממליץ לי לעשות ולדעת אחרי כמה זמן אני יוכל לחזור לתיפקוד בצבא

01/01/2011 | 14:56 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דן שלום, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. כעיקרון סינוס פילונידאלי ("שערה הפוכה") יכול ליצור עם הזמן דלקות חוזרות אשר יכולות להגדיל את שטח התהליך ולהצריך בהמשך ניתוח נרחב יותר לתיקונו, ולכן מומלץ כעיקרון לתקן סינוס פילונידאלי כירורגית. ישנן שיטות תיקון שונות, חלקן יותר מינימאליות עם שיעור הצלחה בינוני וחלקן יותר אגרסיביות עם שיעור הצלחה גבוה, ואין שיטה אחת מוסכמת על כולם. ניתוח כזה יכול לעיתים להיות כרוך בתקופת החלמה של מספר שבועות. מעט מידע כללי על סינוס פילונידאלי: סינוס פילונידאלי בעצם הזנב הינו מעין כיס תת-עורי, עם פתח המפריש לעור, ומופיע באיזור הגב התחתון, מעל פי הטבעת, באיזור השסע שבין שני העכוזים. סינוס פילונידאלי נגרם כנראה מהתרחבות של זקיק שערה ומכיל בתוכו לעיתים שיער כלוא. הסימפטומים העיקריים יכולים להתבטא בהפרשה של נוזל בהיר, עכור או דמי מאיזור היווצרות הסינוס שנראה כנקב קטן בעור, ואי נוחות באיזור עצם הזנב. לעיתים נוצרת דלקת באיזור המתבטאת באודם, רגישות והפרשה מוגלתית בעלת ריח רע. לעיתים יכול להתפתח זיהום והופעת מורסה (אבסס) באיזור הגב התחתון שיכולה לגרום לחום, כאב עז, והרגשה כללית רעה. אבסס פילונידאלי דורש בד"כ פתיחה כירורגית דחופה ופניה מיידית לחדר המיון. מטרת הטיפול הכירורגי – מתן פתרון רדיקאלי,על מנת לסלק את הסינוס באופן שלא יחזור. ישנן שיטות ניתוחיות רבות לטיפול בסינוס פילונידאלי, ואין הסכמה גורפת בין הכירורגים מהי השיטה הטובה ביותר. השיטה ממקובלת ביותר היא כריתה רדיקאלית של הסינוס. בניתוח מבצעים כריתה של האיזור הנגוע. את הניתוח מבצעים בד"כ בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים ניתן להסתפק בהרדמה מקומית. מאחר שסינוס פילונידאלי הוא תהליך בו יש הפרשה ולעיתים זיהום, הסיבוך העיקרי שיכול להופיע לאחר הניתוח הוא זיהום הפצע. לכן לעיתים משאירים את הפצע פתוח ונותנים לו להירפא מעצמו. ההחלמה מניתוח זה יכולה להמשך לעיתים מספר שבועות בהם נדרש טיפול בפצע, למרות שלרוב ניתן לחזור לתפקוד יומיומי מוקדם יותר. יש חשיבות רבה במהלך הריפוי לשמירה על ניקיון המקום ושימוש בפדים יבשים לספיגת ההפרשות

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה