טחורים פנימיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/05/2007 | 15:13 | מאת: דגנית

שלום רב מאז לידת ביתי לפני קרוב לשלושים שנה סבלתי מבעית טחורים קלה שלא ממש הפריעה, הטחורים היו מצומקים וחיצוניים ורק מידי פעם במצבים של עצירות היה דימום קל מאוד ולכן לא טיפלתי בזה. לפני כחודשיים שלושה התפתיתי לרכוש ג'ל לטיפול בטחורים בחנות טבע שאכן עשה נפלאות לגבי הטחורים החיצוניים והעלים אותם כמעט לגמרי, הקוץ שבאליה הוא שמאז הטיפול "המוצלח" אני סובלת מטחורים פנימיים גדולים שלמיטב ידיעתי לא היו שם קודם לכן או שהיו מאוד קטנים. איני סובלת מכאבים ולא מדימום אבל מתקשה ביציאות, במיוחד אם הצואה רכה ואז שום דבר פרט להתערבות חיצונית לא מצליח לעזור על מנת שהיא תחליק החוצה. ברצוני לציין שבדרך כלל יש לי יציאות נורמליות ורק לעיתים אני סובלת מעצירויות. דווקא בתקופה זאת אין לי עצירות כלל אבל כל ביקור בשרותים הוא סיוט. מה לעשות? האם יש חשש לבעיה יותר חמורה במעי. האם זה יעבור מעצמו? האם השערתי שהתופעה הזאת קשורה לטיפול בג'ל היא נכונה? בברכה דגנית

19/05/2007 | 21:38 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דגנית שלום, טחורים פנימיים, גם גדולים למדי, אינם גורמים לרוב לחסימה של איזור פי הטבעת ולהפרעה בתהליך ההתרוקנות. להיפך, הפרעות שונות בתהליך ההתרוקנות, כולל הרפיה לא מספיק טובה של שרירי רצפת האגן או שינויים במבנה הרקטום התחתון, יכולים לגרום למאמץ מעת היציאה, שגורם לטחורים פנימיים גדושים. מציע שתיפני לכירורג קולורקטאלי (או לגסטרואנטרולוג שהתמחותו בבעיות רצפת האגן ותנועתיות מערכת העיכול) לבירור וטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה