פיסטולה אחרי ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/04/2019 | 23:41 | מאת: רועי

שלום, האם יתכן שתיווצר פיסטולה כתוצאה מניתוח פיסורה? האם טיפול אנטיביוטי יכול לטפל בזיהום שנוצר בפיסטולה? מה הסיכוי לזיהומים נוספים בפיסטולה, ללא ניתוח. תודה

שלום רועי, באופן תיאורטי ולא שכיח עלולה להיוצר פיסטולה אחרי ניתוח פיסורה. זה קורה כאשר נוצר זיהום אחרי הניתוח המתפתח לאבצס, וזה במידה ולא מנוקז בהקדם עלול ליצור פיסטולה כלומר תעלה המחברת בין המעי לעור סביב פי הטבעת. אנטיביוטיקה יכולה לטפל בזיהום שנוצר אבל אם יש פיסטולה אמיתית אזי זה לא יפתור את הפיסטולה עצמה. ייתכנו המשך הפרשות וזיהומים נוספים. הטיפול בפיסטולה הוא בדכ ניתוחי. יש שיטות רבות. במקרים נדירים פיסטולה תיסגר מעצמה ללא ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה