צניחת רקום בינונית וגזים מסריחים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/03/2019 | 13:54 | מאת: קלרה

יש לי צניחת רקטום בינונית ויש לי כל הזמן גזים מסריחים לוקחת נורמלקס כי אחרת יש עצירות הגזים צורבים בעור סביב פי הטבעת ברקטום מה לעשות יש לי גם רפלוקס הפוך ךחץ לושט העליונה סותריי חומצה לא עוזרי בכלל יש גם יציאות מתפרצות מה לעשות שלא לסבול ככה אני לא מתפקדת מהסבל יש לי חרדה יאי שקט בשל הכאבים שאין להם פתרון

שלום קלרה, את מתארת שתי בעיות נפרדות שאינן קשורות זו לזו. לגבי צניחת הרקטום -במידה ואכן קיימת צניחת רקטום אזי הדרך היחידה לטפל בזה היא בניתוח. יש מספר סוגי ניתוחים לתיקון הצניחה אבל חשוב לפני כן לוודא כע לאבחן בבדיקה אצל פרוקטולוג כי קיימת צניחה של הרקטום. לגבי הרפלוקס - גם אותו צריך לאבחן במדיוק ע״י בדיקה שמודדת את החומציות בושט. ובמידה ואכן יש רפלוקס, והוא אינו מגיב לטיפול מקסימלי בתרופות סותרות חומצה אזי גם פה יש אינדיקציה לניתוח שנקרא פונדופלקיציה. מציע בתפני בעניין זה לגסטרואנטרלוג שיעריך את חומרת הרפלוקס וימקסם הטיפול התרופתי ואז במידה ולא עוזר יש להפנות לניתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה