כאבים אחרי יציאות, לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/03/2019 | 00:19 | מאת: ירון

שלום, אני כעשרה ימים לאחר ניתוח פיסורה (חיתוך צידי של הסוגר) ההחלמה תקינה ואין דלקות. לאחר יציאה אני סובל מכאבים עזים משך שעות, (לא מהחתך עצמו.) מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלו? האם התכווצות השריר? האם זה סביר שכאבים אלו ימשכו שעות רבות? תודה

שלום ירון, אתה מתאר כאבים התאימים לכאבים מפיסורה, ואלה אמורים להשתפר בהדרגה לאחר ניתוח. לעיתים השיפור הוא מהיר ולעיתים הוא לוקח זמן. לכן חשוב שתקפיד שהיציאות תהיינה רכות וקלות. אם עבר הרבה זמן ועדיין אין שיפור אזי ייתכן שלא בוצע מספיק חיתוך של השריר. בנוסף חשוב לוודא אחרי ניתוח זה שלא מדובר בזיהום מקומי כגון אבצס. אם אין שיפור בכאבים כדאי ללכת ולהיבדק ע״י הרופא המנתח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה