טחור חיצוני עם קריש דם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/03/2019 | 14:59 | מאת: בת 22

היי, אני בת 22 ומאובחנת עם מעי רגיז, שכולל עצירויות ושילשולים לסירוגין, ריר בצואה, טנזמוס, נפיחות וכאבי בטן, ועבר של טחורים ופיסורות בתקופת הצבא. לעיתים יוצא לי גם כיום טחור לאחר יציאה קשה והוא ברמה שניתן להחזיר אותו חזרה במקלחת, או שעובר לאחר יום בערך.. אתמול בערב הרגשתי גולה קטנה, קשה בולטת וכואבת בפי הטבעת, ולפי התסמינים שקראתי באינטרנט אני חושבת שמדובר בטחור חיצוני עם קריש דם. יש איזושהי משחה או טיפול שיכול להקל על הכאב? לטפל בקריש דם? קראתי שאם לא עברו 72 שעות ניתן להגיע לניתוח שיכרתו את קריש הדם.. האם זה מצב מסוכן שחייב ניתוח? או שאוכל להקל ולרפא אותו באמצעות טיפול ביתי משכך?.. תודה רבה מראש!

14/03/2019 | 15:01 | מאת: המשך-

*אציין בנוסף שלא קיים דימום רקטלי.

שלום רב, מה שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לטחור חיצוני. מצד שני יכולה להיות גם אבחנה מבדלת וזה יכול להיות גם אבצס סביב פי הטבעת לכן עדיף להיבדק ע״י רופא כדי לוודא האבחנה. טחור חיצוני עם קריש גם לא מחייב ניתוח וברוב המקרים חולף מעצמו אחרי 3-4 ימים של טיפול שמרני עם ריכוך יציאןת, משככי כאבים, אמבטיות ישיבה עם מים וסבון ומשחות מקומיות להרגיה. ניתן להשתנש במשחות רגילות לטחורים כמו פרוקטוזורין או משחות לאלחוש העור גמו עזרקאין. במרבית המקרים ההתקף חולף מעצמו ללא כל צורך בהתערבות. במידה והכאבים בלתי נסבלים או שהתקף חמור או לא חולף אז אפשר לנתח לנקז הקריש או לכרות הטחור.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה