מספר בעיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/03/2019 | 20:37 | מאת: גדי

שלום, יש לי מספר בעיות: א. יש לי כבר כמה שנים חוסר יכולת להתאפק כשאני צריך לשירותים והדבר מתבטא כהרגשה של משהו דוקר בפי הטבעת ולעיתים קרובות קשה לי מאוד מאוד להתאפק. ב. יש לי פיסורה שאובחנה לפני מספר שנים. ג. לעיתים יש לי דם בניגוב. ד. אובחנתי עם קרוהן בקולונוסקופיה לפני כמעט שנתיים, ובאותה בדיקה אובחנה גם פרוקטיטיס בגלל מספר אפטות שנראו ברקטום. ה. יש לי גירודים וכאבים בפי הטבעת השאלה שלי היא כזאת: לדעתי החוסר יכולת להתאפק קשור לאיזושהי בעיה ברקטום/פי הטבעת ולא לקרוהן, וכשאובחנתי בקולונוסקופיה עם קרוהן ופרוקטיטיס אז הבנתי שפרוקטיטיס הוא מונח כללי ואני לא יודע באיזה פרוקטיטיס מדובר. איזה בדיקות אני יכול לעשות כדי לברר מה הסיבה לחוסר יכולת להתאפק? עם איזה בדיקות פרוקטולוג יכול לעזור לי? תודה.

שלום גדי, האם בעקבות הקרון והדלקת במעי יש לך יציאות מרובות? שלשולים? מחלת קרון פעילה ולא מאוזנת יכולה לגרום לתכיפות מוגברת ביציאות, חוסר יכולת להתאפק, שלשולים מרובים, עד כדי בריחת צואה במקרים חמורים. היציאות המרובות הללו ומחלת הקרון יכולים לגרום לפיסורה, וזה יכול להוביל לכאב או תחושת דקירה בפי הטבעת ולדימומים בניגוב. כלומר סופו של דבר הכל קשור בקרון. עלייך להיבדק ע״י רופא הגסטרו שלך ולהעריך האם המחלה מאוזנת? האם אתה מקבל תרופות לקרון? האם צריך להוסיף או לשנות הטיפול כדי לייצב את הדלקת? במקביל להיבדק גם ע״י פרוקטולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה