יציאות נוזליות במשך 30 שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/02/2019 | 11:31 | מאת: א.מ

שלום, אני סובלת במשך 30 שנה משלשולים. פניתי מס' פעמים לגסטרו. הפנו אותי לבדיקות כמו צילומים, אולטרסאונד, בדיקת צואה ולא העלו שום בעיה. לדברי הרופא אני כנראה סובלת ממעי רגיז. קשה לקבל את הקביעה הזאת ואת העובדה שהתרגלתי לחיות במוגבלות הזאת. אשמח אם תוכל לתת לי כיוון אלו בדיקות עליי לבקש לעשות והאם יש פתרון למעי רגיז. תודה רבה :)

שלום, אכן זה נשמע מתסכל. אבחנה של מעי רגיז ניתנת לאחר שלילת בעיות אחרות במעי. בתלונות של שלשולים תקופה ארוכה אני מניח כמו שאת מתארת שעברת בירור מקיף. את הבירור בד״כ מבצע רופא גסטוראנטרולוג והוא בין היתר גם קולונסוקופיה וגסטרוסקופיה, בדיקות צואה, תבחינים שונים לרגישות למוצרי מזון כמו רגישות למוצרי חלב, מחלת צליאק ועוד. את הבדיקות מכוונים בהתאם לסימפטומים הספיציפיים שלך. חשוב לשלול מחלות מעי דלקתיות כגון מחלת קרון או קוליטיס. כאמור את הדברים הללו בד״כ יעשה רופא גסטרואנטרולוג. במידה ולא נמצא כלום בבירור והגיעו לאבחנה של מעי רגיז אזי אין פיתרון מוחלט אלא טיפול סימפטומטי להקלה בסימפטומים ע״י התאמת המזון, ותרופות שונות להקלה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה