כאבים חזקים ביציאות הפוגעים בתפקוד הכללי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/07/2017 | 14:55 | מאת: סמדר

שלום ד"ר זמורה, אני חודשיים אחרי לידה. כשבועיים לפני הלידה יצאו לי טחורים טרומבוזים אשר הפריעו לתפקוד הכללי ולכאבים עזים. במהלך החודשיים האחרונים אני סובלת לסירוגין מכאבים ומטפלת בעזרת נרות ומשחות. לפני שבוע היתה לי יציאה קשה עם מעט דם על הנייר ומאז אני סובלת מכאבים חזקים בזמן היציאות ,תחושה שיש חתך בפי הטבעת, כאב שמלווה במהלך כל היום, לא מצליחה לתפקד ולצערי מתקשה אפילו לשבת ולהניק את התינוק. הזמנתי תור לפרוקטולוג דרך המרפאה וגם באופן פרטי אך זה רק בעוד שבועיים. שאלתי היא האם ישנה איזשהי משחה/נרות שיוכלו להקל עלי עד הבדיקה? השתמשתי בפרוקטו גלבינול, פקוטוצרין, רקטוצרין וכל מיני משחות טבעיות וזה לא עזר. אשמח לתשובתך.

31/07/2017 | 22:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סמדר שלום רב, תלונות כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים טרומבוטיים,, פיסורה, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. הטיפול בכל אחד ממצבים אלו שונה, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בכל מקרה, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה