מקרה מוזר לאחר ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/04/2017 | 10:52 | מאת: אורן

שלום דר', אודה לקריאת שאלתי בעיון, לפני כ- 3 שבועות, עברתי ניתוח לכריתת טחור פ נ י מ י, בעקבות גירודים אגרסיביים. במהלך הריפוי [הקשה מאד], החל פתאום להופיע טחור אחר, ח י צ ו נ י בסמוך לפי הטבעת. זהו טחור מוכר לי, שמתפרץ לי פעם במס' שנים בלבד. במהלך ההחלמה, הטחור שהתפרץ היה גדול מאוד וקשה, עם ריקמה דומה לכבד [של עוף]. היום, 3 שבועות לאחר הניתוח של הוצאת הטחור הפנימי, הטחור החיצוני עדיין קיים, אם כי יש נסיגה משמעותית שלו. אני חושש, שכל הגירודים המאסיביים שמהם אני סובל, ייתכן שמקורם כלל בטחור זה – החיצוני, שייתכן שחבוי רוב הזמן, אך מגרד מאוד – ואולי לא בגין הטחור הפנימי שאותו כרתו לי. השאלה שלי האם אפשרי לכרות טחור זה, לפני שהוא ייסוג וייחבא שוב, והאם ישנה דרך ''לגרות'' אותו לצאת החוצה, כפי שהוא התפרץ במהלך ההחלמה מהניתוח, ואז לכרות אותו? כי כאמור, הוא חבוי בד''כ, וייתכן מאוד שהוא הסיבה לגירוד העצום. לתשובתך אודה, אורן

16/05/2017 | 21:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אורן שלום, הטחור שאתה מתאר יכול להיות מתאים לטחור חיצוני עם קריש דם, והמהלך הטבעי של טחור כזה הוא לרוב ספיגה עמצונית של קריש הדם והצטמצמות ניכרת של הטחור. לרוב אין צורך ולא מומלץ לגרות אותו לצאת. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה כולל האינדיקציה לניתוח והדרך בה בוצע, וללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה