פיסורה ובוטוקס וניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/03/2017 | 00:05 | מאת: דניאל

שלום, אני סובלת מפיסורה קדמית שבועיים וחצי. התחלתי בטיפול רגיל של משחות ותזונה. הכאב החמיר והלכתי לרופא שבדק גם דרך הנרתיק וכאב לי נורא. הוא אמר שאולי זה אבסס אבל שניתן לבדוק זאת רק בניתוח בהרדמה מלאה בו יבדקו ובמידת הצורך ינקזו אבסס או אם יש רק פיסורה יחתכו חלק קטן מהשריר... אני חוששת מניתוח ובאתי בכלל שיתן לי בוטוקס. אך אמר שאם זה אבסס זה קונטרהאינדיקציה לבוטוקס ושחבל על הזמן אם ממש כואב לי ככה. א. האם זה כך באמת שזה קונטרהאינדיקציה אם יש לי אבסס? ב. אני מאוד חוששת מהניתוח ותוהה אם יש דרך אחרת . דניאל

27/03/2017 | 18:41 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, בוטוקס הוא טיפול לפיסורה, וניתן להשתמש בו כשהאבחנה די ודאית. אם יש ספק באבחנה, ובעיקר אם עומדת אבחנה מבדלת של אבצס, הטיפול המומלץ הוא לרוב בדיקה בהרדמה שתאפשר אבחנה חד משמעית, וטיפול נוסף שלרוב יתבצע באותה הרדמה. לרוב, אם המטופל/ת כבר בהרדמה, במידה שתמצא פיסורה "בלבד", נמליץ לבצע ניתוח לתיקון הפיסורה. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה