מעי מפותל נתוח מתי???

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/01/2017 | 09:50 | מאת: דליה

בת 38 אחרי לידות.סובלת ממעי מפותל. ההמלצה היא לניתוח חלק מהמעי הגס . לוקחת בינתיים אבילק שעוזר ליציאות.רופא הגסטרו המליץ לחכות ולנסות פיזיוטרפיה לרצפת האגן לפני הנתוח ולראות האם יהיה שפור.למרןת שגם לדעתו לא יהיה מנוס מנתוח.בינתים האבילק הבנתי גורם למעי להיות עצלן. מה יקרה אם נחכה ונעכב הנתוח ובינתים החלק שישאר אחרי הנתוח יהיה עצלן מהאבילק.כך שאנחנו לא יודעים אם לחכות ולעשות הפיזיוט או שכדאי להתנתח כבר.???

28/02/2017 | 21:06 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דליה שלום רב, ככלל, מעי מפותל כשעצמו הוא אינו אינדיקציה לניתוח. מעי עצל יכול להיות אינדיקציה לניתוח, ולפני שדנים על ניתוח יש להוכיח אבחנה זו באמצעות בדיקה שנקראת זמן מעבר מעי גס. האינדיקציה העיקרית לניתוח היא איכות חיים, ואין הכרח רפואי לעבור ניתוח בשום שלב. פיזיוטרפיה לרוב אינה משפרת מעי עצל, אולם לעיתים מעי עצל קורה במשולב עם הפרעה בהרפית רצפת האגן, ואז פיזיוטרפיה יכולה לסייע באספקט זה. מעבר לכך, אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

28/02/2017 | 21:59 | מאת: דליה

תוספת לשאלה. ראשית היה כבר לפחות פעמיים וולוולוס בזמן ההריון .ושנית בבדיקת מונומטריה ראו שיש כווץ בשרירים בפי הטבעת. לכן נשקלה כעת השאלה לגבי הנתוח והוצע לעשות פיזיוטרפיה לרצפת האגן ולראות מה זה יעשה. השאלה אם יהיה מנוס מנתוח במצב זה וכמו כן כעת מה שעוזר ליציאות הוא האבילק.....אשמח לדעתך ותודה מראש.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה