נישה לאחר קיסרי... האם מצריך טיפול?

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

23/05/2020 | 11:53 | מאת: גלית

בת 41. אחרי 2 קיסריים עקב לידת תאומים מטיפולים. מתחילה טיפולי פיריון. נצפתה נישה קיסרית. בהיסטרוסקופיה ( גולדשמיט) נאמר נישה קטנה שלא נראית בעיתית ( אין דימומים בין במחזורים). לקראת ביוץ הטכנאית טענה שיש נוזל בנישה ( אולי הפרשות מהביוץ??) האם הדבר עלול לקליטה להריון? ואם אצטרך תיקון של הנישה ניתן בהרדמה מקומית ? תודה רבה!!

הנישה כממצא באולטרסאונד או היסטרוסקופיה שכיחה ומופיעה ב-60-80% מהנשים שעוברות ניתוחים קיסריים. הנשים שסובלות מדימומים בין וסתים, קושי להרות (כולל נוזל המצטבר בנישה בעת הטיפולים) או כאבים יזדקקו לטיפול. הטיפול יכול להתבצע בהיסטרוסקופיה (גישה נרתיקית) או לפרוסקופיה (גישה בטנית). בכדי להתקדם באבחנה ובטיפול יש להגיע לרופא המתמחה בתחום. בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים