וסת לא סדירה וגלי חום והזעה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

18/04/2020 | 22:21 | מאת: נועה

בת 38.9,מקבלת מחזור מגיל 12. מחזור תמיד היה סדיר כל 28 יום. החודש הייתי צריכה לקבל, והופיע לי טיפת דם שבוע לפני המועד ושבוע אחרי המועד. יש לי מצד אחד תסמינים שאני עומדת לקבל (תסמינים שתמיד יש לי ,כמה ימים לפני שאני צריכה לקבל כמו חולשה ) ומצד שני, פתאום גלי חום והזעה נוראית בלילה בעיקר. אני במשבר רציני בחיים בעקבות לחצים והנפש שלי לחוצה מאוד ושבורה (סכסוך ירושה ונתק מהמשפחה הגרעינית) דבר שמעיק עליי מאוד ברמת הנפש. פניתי לרופא נשים שאינני מכירה בחוסר ברירה, בעקבות המגיפה העדפתי לשוחח איתו בטלפון והוא נתן לי לעשות בדיקות דם ואולטרסאונד וגינלי . אני מפחדת שאין לי ביציות וזה גיל מעבר ולא אקבל יותר מחזור . מצרפת לכאן את הבדיקות דם אשמח לתשובה ממך. תודה

18/04/2020 | 22:30 | מאת: נועה

בנוסף, אינני מקיימת יחסי מין, מעולם לא הייתי בהריון , השתמשתי בכדורי שינה בשנים האחרונות עד לפני כארבעה חודשים וקלונקס לקחתי עד עכשיו ,בשנתיים וחצי האחרונות. לא עברתי ניתוחים ובדיקת פאפ תקינה מלפני שלושה חודשים. תודה

אכן התלונות מתאימות להשפעה של סטרס נפשי, בכדי לענות על כל שאלותיך גם בנוגע לפוריות כדאי להשלים אולטרסאונד ובדיקות הורמונליות בוסת הבאה.

25/04/2020 | 23:48 | מאת: נועה

שלחו אותי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ולחזור על הבדיקות . מתי לחזור שוב? עשיתי את הבדיקות לפני כמה ימים והאם כדאי לבקש לגשת ישר להיסטרוסקופיה ניתוחית, מכיוון שזה ממש מפריע לי בהרגשה הכללית והבנתי מהטכנאית אולטרסאונד שברגע שמוציאים את זה , המחזור מגיע ישר וזה מה שמפריע לווסת לצאת. הייתי ביעוץ אצל פרופ' בכיר בבית חולים והוא חרץ את גורלי שאין לי ביציות ולא אוכל להביא ילדים . אני מפוחדת . תודה להענותך דוקטור יקר.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים