התיעצות - לדניאלה - m.r.i צווארי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/07/2007 | 00:28 | מאת: דבי

דניאלה שלום! אני כתבתי בעבר בפורום על כאבים עזים בעמוד שידרה צווארי, בהמשך לכאבים החזקים ושום טיפול לא עזר הוחלט לעשות לי m.r.i והנה הממצאים . מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן נגנום. מודגמים שינויים ניוונים בולטים ב - c 1-2 עם עיבוי של הטרנסוורס ליגמנט. שינויים ניוונים במבנה הגרמי ובמרווחים בדיסקלים עם הנמכה שלהם.אנגולציה קיפוטית של ע"ש צווארי עליון והצרות קלה של התעלה הספינלית בגובה c5-7. שינוי מודיק ב - end plate ב - c5-6, c6-7, c7-d1, d1-2. ליסטזיס ניוונית קלה קדמית c4-5 ו - c5-6. ללא עדות לתמטיםת, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסה פרה או ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: c1-c2 בגדר הנורמה. c2-c3- בגדר הנורמה. c3-c4 -מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות לחץ על חוט השדרה, הצרות הפורמינות הנוריליות משמאל. c4-c5 - מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות לחץ על חוט השדרה. פורמינות נוירליות תקינות. c5-c6 - מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות לחץ על חוט השדרה. הצרות קלה של פורמינה הנוירלית מימין. c6-c7 - מודגם דיסק מרכזי וימני וקרע של האנולוס בתוכו עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות לחץ חוט השדרה. הצרות של הפורמינה הנוירלית מימין. c7-d1 - ללא עדות לבלט דיסק פורמינות נוירליות תקינות. שינויים ניוונים ובלטי דיסק. בקע דיסק קל c-6-7. זאת התשובה של הבדיקה שעשיתי בשבוע שעבר. אני סובלת מכאבים בלתי פוסקים יש לי תור למרפאה נוירוכירוגית בתל השומר ביום חמישי הקרוב ניראה מה הרופא יגיד האם אפשר בכלל לעזור לי? אני מאוד ההיתי רוצה לישמוע את ההתרשמות שלך מהבדיקה ואם בכלל יש לי מה לצפות מהמרפאה. תודה רבה דבי 0505617070

09/07/2007 | 12:49 | מאת: דניאלה

דבי יקרה,הייתי שמחה לספק לך מענה חד וחלק על שאלותייך, אך גם חסר לי מידע רב, כמו הבדיקה הרפואית שלך בשלב ראשון, מידע על הכאבים עצמם-טיבם, האם ממוקמים, מקרינים ליד/כתף, מה מחריף אותם או מקל ,אלו טיפולים קיבלת עד כה ועוד, וגם אם היה ברשותי, לא תמיד אפילו אז ניתן באמת לחזות מה יהיה, ניתן רק לנסות ולקוות. לגבי ה-MRI ,ראשית יש להבין שזו בדיקה, וזו בדיקה רגישה, ושכזו נוטה לתאר מימצאים אנטומיים, אך לא בהכרח קיים קשר בין המימצאים שמתוארים בבדיקה או בין כולם, לבין תלונותייך, ולכן החשיבות שרופא מיקצועי אחד יוכל לרכז את כל המידע-אנמנזה, בדיקה גופנית והדמיה, ולהסיק מה רלוונטי ומה לא. יש לזכור כי כשליש מהמבוגרים אם יבצעו להם CT או MRI ,גם ללא כל תלונות, ימצאו בהם פריצות דיסק, והקשר בין מימצאים בצילומים למידת הסבל הקליני אינו בהכרח במיתאם. עם שזה נאמר, הבדיקה עצמה מדגימה שינויים ניווניים דיפוזיים במספר גבהים, אך לפחות לפי התאור עצמו, לא נראה שהשינויים הם קשים מדי. פה נכנסת הבדיקה הקלינית, כי למשל אם יש הקרנה לצד ימין, יכול להיות שהרופא בכל זאת יתרשם יותר מגובה אחד יותר מהאחר (למשל הדיסק המרכזי ב-C6 עם הקרע באנולוס שמצר את הפורמינה הימנית). החלטה על ניתוח היא רק כשאין ברירה, כשמוצו כל הטיפולים השמרניים מבחינת כאב וניכשלו, או כשיש פגיעה נוירולוגית דחופה, כמו חולשת יד, למשל. אישית, הייתי שומרת ציפיות להקלה על רקע ניתוחי, באמת לאין ברירה. וצריך לזכור שלפעמים נראה לנו שהגענו לאותו השלב של כילוי הכוחות, ושאנו מוכנים לאותו קיצור הדרך, למרות הסיכונים, שנראה לנו שאנו מודעים להם, והעיקר שהכאב יעבור, אך ניתוחים במיקרים רבים לא מעלימים את הכאב, לא מרפאים, ולהפך, לאחריהם צריך להתמודד כיפליים, ולכן למרות תחושת המשבר, והעובדה שמנתחים-תמיד יהיו מוכנים לנתח, יש לעשות הכל כדי לדחות זאת, ובטוחני שיש די טיפולים אחרים,תרופות ודרכים בהן עוד ניתן יהיה לעזור לך, אך השלב הראשון לעזרה-הוא להאמין שיהיה טוב יותר, לא חשוב כמה רע עכשיו, כי ללא גישה חיובית, ורצון לעזור לעצמך, איש לא יוכל לעזור לך, כל טוב, דניאלה

09/07/2007 | 16:38 | מאת:

לדבי ולכולם, דניאלה העלתה כאן נקודה מאוד חשובה שלצערי, רבים מאיתנו כבר מודעים אליו ולמדנו אודותיו בדרך הקשה - כישלונות ניתוחיים. לנו, הכואבים, יש נטייה להמשיך לקוות שיימצא פתרון ואמונה זו הינה חשובה, מבחינת שמירת מקום לתקווה ולחיים טובים יותר אך אסור שזה יבוא על חשבון החיים עכשיו. כלומר, לא צריך לחכות שיהיה יותר טוב בשביל לחיות, למרות שרק אנו יודעים כמה זה קשה במציאות וכמה כל יום הוא מאבק בפני עצמו. דרך אגב, כאן המקום להזכיר לכם שהפורום אינו רק בשביל להתייעץ רפואית אלא גם מקום בשביל להביע את כל מה שעולה מתוך החיים עם הכאב וכן, מותר גם להביע רגשות שליליים- חשוב שיהיה מקום גם לזה... ובחזרה לעניינו- מעבר לכך שלא כדאי לשים את החיים ב"HOLD", יש לנו נטייה להאמין, גם אחרי כשלונות קודמים, שהניתוח הבא יפתור את הבעיות שלנו. אמונה זו היא לעיתים נכונה אך פעמים רבות, אין כך המקרה והכאבים אינם נפתרים בצורה ניתוחית ולעיתים, אף נוצרים כאבים חדשים בעקבות הניתוח, בין שאר הסיבוכים. לכן, חשוב מאוד לדעת ולהבין היטב כל טיפול שאתם עומדים לעבור וכמו כן, לנסות כל אופציה שקיימת, לפני שהולכים לפתרון הניתוחי. כל זה נכון שבעתיים כשמדובר בניתוחי גב וצוואר. אני מכירה אנשים שנותרו משותקים או שנפגעו להם איברים כמו שלפוחית השתן כתוצאה מניתוחים כאלה. עם זאת, אני גם מכירה אנשים שניתוח שינה להם את החיים באופן חיובי. למה אני מספרת את כל זה? כי חשוב לא להתעלם מהסיבוכים שיכולים להתרחש כשמדובר בניתוחים, למרות שאנו רוצים לקוות לטוב. המודעות לגבי החיובי והשלילי עוזר לנו להיות יותר בשליטה ולקבל החלטות בוגרות ושקולות ולא רק מתוך רצון להיפטר מהכאב. דבי- שיהיה לך הרבה בהצלחה עם הרופא המומחה והלוואי שתצאי מרוצה מן הפגישה. מנדי