ליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/01/2007 | 19:30 | מאת: כואבת

שלום לכולם הובחנה אצלי מחלת הנוירותרפיה שהינה הפרעה במערכת העיצבית של הגוף שמתבטאת בנימולים, עיקצוצים, הרגשת שריפה וכאבים בכפות הרגלים...לאחר שעברתי את כל הבדיקות (הייתי אצל ד"ר רון דבי נוירולוג בוולפסון) דם, בדיקת חום וקור וביופסיה של העור וכולן יצאו תקינות- הוחלט על טיפול תרופתי...תרופה בשם ליריקה...וכאן רציתי לשאול..מה תפקיד הכדור? במה הוא אמור לעזור? והאם למישהו מחברי הפורום יש ניסיון חיובי עם נטילת הכדור? האם קיים שינוי במצב הבריאות עקב נטילת התרופה? לי חשוב לציין, לא אישרו את הכדורים דרך קופ"ח כללית ולא עברתי את הועדה המאשרת....ואני לא יודעת אם משתלם להלחם על קבלתן או לוותר מראש ופשוט להשלים את המצב...אשמח לתגובות...

24/01/2007 | 22:54 | מאת: דניאלה

שלום, נוירופתיה כפי שהסבירו לך בוודאי היא פגיעה במערכת העצבים ההיקפית הגורמת לאותן התחושות הבילתי הנעימות שאת מתארת. יש לכך סיבות רבות, ולפי דברייך לאחרר שבבדיקות לא נמצאה לכך סיבה, דבר שאינו נדיר, לא מוצאים לכאורה מקור לבעיה, אז בעצם נותרים עם הסימפטומים שכנראה מבטאים נזק עיצבי. פעמים רבות התיסמונות הללו הן ממושכות, ואף בילתי ניתנות לריפוי ולכן מה שחשוב זה להתמודד טוב ככל הניתן עם הסימפטומים המטרידים כל כך. כאן נכנסת לתמונה התרופה ליריקה. זוהי תרופה השיכת למישפחת תרופות נגד פירכוסים, אשר נמצאה לה יעילות מיוחדת כנגד בעיות מהסוג שציינת, של כאבים על רקע עיצבי . היא לא צפויה לרפא את המצב, אך באנשים שהגיבו טוב לתרופה, היה שיפור בהרגשה של אותם עקצוצים ותחושות שריפה שאת מתארת אשר מייצגים בעצם תצורות של כאב על רקע פגיעה עיצבית.מתחילים במינון הנמוך של התרופה, ואחרי שבוע אמורים להתחיל לפחות להרגיש שיפור, במידה והיא עוזרת, ואם יש מגמה של הקלה ניתן לעלות במידת הצורך במינון עד לאיזון ולפי הנחיות הרופא ומיגבלות התרופה, כמובן. דרך אגב, אין כל סיבה שלא יאשרו לך אותה אם היא הומלצה. היא רשומה בסל מנובמבר עבור ההגדרה של כאב נוירופתי (אם כי אני לא בטוחה האם היא מאושרת כתכשיר בניסיון ראשון או רק אחרי כישלון של תרופה קודמת, אוכל לבדוק זאת עבורך מחר).מקווה שקיבלת מענה, דניאלה

25/01/2007 | 20:49 | מאת: רינה

דניאלה מידע שאני אספתי - ליריקה מאושרת לחולי נוירופתיה על רקע סכרתי. כל האחרים צריכים כאמור לעבור איזו ועדה ותהליך האישור אינו קל. אגב, האם ידועות תופעות לואי של התרופה הזו?

25/01/2007 | 11:33 | מאת: t

25/01/2007 | 12:06 | מאת: דרור

שלום לך , יש לי כאבים מאד דומים למה שאת מתארת , (כבר 7 שנים ), עברתי המון טיפולים מטפלים ו ... בין השאר קיבלתי ליריקה , הגוף שלי הגיב בצורה לא טובה (בלשון המעטה) לכדור , אבל זה לא אומר כלום לגבייך ,כי כל אחד מגיב באופן שונה לכדור , יש בפורום מישהו שמכונה "אריק נכה צה"ל מהצפון" שסיפר שהכדור כן עזר לו ...(את יכולה לעשות חיפוש בפורום לפי " שם " ) מה שכן בסופו של דבר עזר לי זה כדורים בשם אלטרולט וסרוקסט , שנתנו לי "מרחב נשימה" ויכולת לחשוב על עוד דברים חוץ מעל הכאבים המטורפים,ולהיות בכוננות מתמדת להבזק הבא... אגב הכאבים התחילו בעקבות פציעה גופנית או ניתוח ? או לאחר איזה שהיא טראומה נפשית ? ( את לא חייבת לענות , אני סתם מסתקרן בגלל הדמיון בכאבים ) אני מאחל לך רפואה שלמה והרבה כח להמשך הדרך...

26/01/2007 | 08:21 | מאת: דניאלה

שלום שוב, לא כל אחד מגיב בצורה דומה לתרופות, כך שבהחלט יתכן שתרופה שלא עזרה לאחד תעזור מאוד לך, וגם ההפף הוא הנכון. אין דרך להתאים את הטיפול אלא בניסוי וטעייה, ולפעמים יש מזל ומצליחים בניסיון ראשון, ולפעמים דרושה סבלנות ומס' ניסיונות ואולי שילובים עם כמה תרופות עד להשגת ההשפעה המיטבית, בכל אופן הדרך היחידה באמת ללמוד על יעילות של תרופה עבורך, היא לנסות אותה.האמת שלפני שיצאה הליריקה ,שאומנם נחשבת לתרופה טובה, אך היא לא תרופת פלא, ובכ"ז יש נטייה כעת להמליץ עליה יותר, אלטרול נחשבה לתרופה הראשונה שהיתה ניתנת במיקרים כאלו, ובחלקם, כפי ששמעת, גם עם הצלחות טובות. לגבי הסרוקסט-יעילותה כמשככת כאב גרידא, פחות מוכחת או מקובלת כטיפול. לגבי האישור של הליריקה, בדקתי את ההתוויה במישרד הבריאות, ואומנם ליריקה מאושרת לכאב עיצבי, אך לא כתרופה שמנסים אותה דבר ראשון, ולכן אולי לא אישרו אותה. התרופה רשומה כמאושרת אחרי 2 כישלונות של תרופות ממשפחות אחרות כמו- אלטרול,קודאין, ועוד. (יש רשימה וזה לא כולל תרופות "רגילות" כמו אקמול, אופטלגין). לשיקולך האם יש הצדקה לשלם תרופה יקרה או להילחם עליה, או פשוט לפני כן לנסות משהו אחר, שאולי יעזור, ואם לא אז תוכלי בין כה בהמשך לקבל את הליריקה לפי חוקי הסל מבלי מילחמות או קשיים בהמשך, רק רעיון, דניאלה

30/01/2007 | 00:23 | מאת: בועז

הי אני לוקח את הליריקה כבר חצי שנה ולי היא הפחיתה את הכאבים ביום יום אך עדיין יש התקפים חזקים מדי פעם. לי לא היו תופעות לוואי מהליריקה (חוץ מתופעה חיובית של חשק מיני מוגבר). סימבלתה כן גרמה לתופעות לוואי ומיד הפסקתי אותה ביי

31/01/2007 | 14:40 | מאת:

כואבת יקרה, אני רואה שכבר השיבו לך בחכמה רבה ואין טעם שאוסיף על דבריהם אך מכיוון שנלחמתי על הכנסת תרופה זו לסל התרופות, אני בקיאה בתהליכים לקבלת התרופה. אם תצטרכי עזרה בנושא, אנסה לסייע לך. את מוזמנת לפנות למייל שלי ישירות: [email protected] אם כבר התחלת את התרופה, חשוב לדעת שלוקח לכל הפחות שבוע עד שחשים השפעה כלשהי ולעיתים לוקח זמן עד שמגיעים למינון שעוזר. לשירותך, מנדי