גרורות בכבד וסרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/11/2001 | 11:17 | מאת: עודד

שלום רב! אני רוצה לקבל כל מידע בנושא הופעת גרורות בכבד כתוצאה מסרטן שד: דרכי טיפול מומחים בארץ ובחול תרופות חדשניות

13/11/2001 | 13:40 | מאת: ד"ר נועה בן ברוך

הטיפול בגרורות בכבד ממקור סרטן שד תלוי בגורמים רבים שהם ייחודיים לכל חולה. ככלל הטיפול הוא כימוטרפי סיסטמי, לפעמים ניתן לטפל בטיפול הורמונלי. במיקרים מסוימים אפשר לחשוב על טיפול כימי תוך כבדי. לעיתים נדירות אם יש גרורה בודדת בכבד, ללא פיזור נוסף מחוץ לכבד אפשר לחשוב על כריתה של הגרורה ותוספת טיפול כימי אחר כך. קימות תרופות רבות יעילות בסרטן שד כגון: אדריאמיציו, טקסול, טקסוטר, נבלבין, קסלודה ועוד, וכן תרופות בעלות פעילות הורמונלית כגון טמוקסיפן, פמרה, ארמידקס. כמו כן קים טיפול בנוגדן בשם הרצפטין שניתן בשילוב עם טיפול כימי. טיפול בהרצפטין מתאים רק לחלק מהחולות בתלות בבדיקת Her2 ברקמת הגידול. במרבית המכונים האונקולוגיים בארץ יש אונקולוגים עם תחום מיקוד מכוון לסרטן שד ומומלץ להתיעץ איתם.

14/11/2001 | 16:18 | מאת: עודד

שלום ד"ר בן-ברוך! לפי בדיקת ה-CT שאימי עברה , נראתה גרורה אחת על הכבד. אולם, בשיחה עם האונקולוג שטיפל באימי קיבלתי הערכה שיש סיכוי סביר לגרורות נוספות. אני יודע שאחוז המועמדים לניתוח להסרת הגידול הוא קטן, אבל רציתי לדעת בכ"ז האם במקרה במהלך הניתוח יתגלו גרורות נוספות (סביר למדי) ניתן להסירן. ושאלה שניה היא : האם את מכירה את הטיפול החדשני של פגיעה בתאים סרטניים בעזרת הקפאה או חימום(טכנולוגית RF) , והאם את ממליצה לנסות אותו? בתודה, עודד

מנהל פורום סרטן השד