אופציות נוספות לטיפול שהפסיק להגיב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/07/2016 | 14:18 | מאת: רון

שלום רב. אימי בת 62, סרטן שד גרורתי בכבד ובעצמות. הטיפול עם קסלודה הפסיק לפעול. איזה אופציות טיפוליות נוספות מומלצות קימות כיום? אפשרי גם תרופות שלא נמצאות בסל הבריאות (עדיפות למתן דרך הפה). ER - POSITIVE (+3) PR - NEGATIVE HER-2 NEGATIVE מרקרים: CA 15-3: 400 CA 125: 117 CEA: 42

06/07/2016 | 21:46 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רון, בסרטן שד גרורתי עם רצפטורים הורמונלים חיובים קיים מגוון של טיפולים הורמונלים , חלקם בשילוב עם טיפול ביולוגי, טיפולים כימיים שונים. באופן כללי לרוב מתחילים בטיפול הורמונלי וממשיכים בטיפולים הורמונליים כל עוד מחלה מגיבה. במקרים שמחלה מתקדמת מהר מדי עם הפרעה בתיקוד עברים עוברים לטיפול כימי. אבל החלטה זו תלויה בגורמים נוספים- סוגים של טיפול קודם, סוג ומשך של תגובה לטיפול, מצב של המטופל ועוד. כדי כמובן להתיעץ עם אונקולוג מטפל שמכיר את מצבה של האמא הכי טוב בברכה

מנהל פורום סרטן השד