DCIS

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/03/2015 | 15:22 | מאת: א

לרופאי הפורום שלום נאמר על DCIS שהוא לא סרטני ואין לו יכולת התפשטות/ שליחת גרורות ולמרות זאת הרופאים מתייחסים אליו כאילו היה סרטני והטיפול הקרנות, טמוקסיפן ולעתים גם כריתה של השד. אם הDCIS אכן לא נחשב לסרטן למה ניתנים טיפולים קשים אלה?

16/03/2015 | 14:47 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. DCIS הוא למעשה על פי טבעו סרטן שד לא חודרני. מצב זה עובר התמרה לסרטן שד פולשני בשכיחות גבוהה לאורך ציר הזמן. היקף הניתוח תלוי בהיקף ה-DCIS ולעיתים מצריך כריתת שד. זו הסיבה לטיפולים השונים שהזכרת- נתוח קרינה וכדורים. בברכה פרופ. מ. שבתאי

מנהל פורום סרטן השד