גרורות של סרטן השד - התייעצות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/06/2014 | 18:38 | מאת: שיר

שלום, אמי חלתה בסרטן השד לפני כ-8 שנים. לא מזמן, חזר הסרטן כגרורות סביב הריאה ובאזורים נוספים בגוף. טופלה בטמוקסיפן (ה-HER2 היה שלילי). קיבלנו את תוצאות הביופסיה לפני כחודשיים והוחלט על טיפול בפמרה (ER חיובי, PR שלילי). אמי במצב כללי טוב, ואף חלה השתפרות במצבה הפיזי מאז נטילתה את התרופה. מהשתייעצה עם פרופ' אחר, שמנו לב כי הייתה חסרה תשובה לבדיקה - HER2. ביקשנו אותה מהמכון הפתולוגי, וכעת קיבלנו בתשובה כי ה- HER2 לא רק חיובי, אלא גם ברמה 3+. האם נדרשת בדיקה חוזרת של HER2, מאחר והסיכויים לכך שהדברים יסתובבו בצורה הזו עומד ע"פ הפרופסור ב-6%?

17/06/2014 | 15:34 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לשיר שלום לא ברור מהיכן נלקחה הביופסיה ,בכל אופן ניתן לבצע בדיקת FISH ולפעול בהתאם,לא משנה לך מה האחוז של שנוי שכזה לגבי אמך זה 100% בברכה

מנהל פורום סרטן השד