גרורות בעצמות
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני חולה מזה שנים רבות ב- 7 השנים האחרונות עם גרורות בעצמות. תחת טיפול הורמונלי. לאחרונה שבר בעצם הבריח. האם מאחר ומדובר בעצם ארוכה יחסית לחוליות עמוד שדרה ניתן להסיק כי טווח ההישרדות הוא נמוך - עד פחות משנה? (בעקבות מחקר שקראתי).
קודם כול גרורות בעצמות חיים אם זה המון שנים וזה שיש שבר לא אומר שפה זה ניגמר . יש המון טיפולים המון שיכולים לגרום לעצם התאחד מחדש . לי יש שבר בחוליה בעמוד השדרה כבר מעל שנה וחצי וחיים עם זה ולא קורה כלום . שיהיה לך בהצלחה .
ירדן היקרה שלום, אני מבינה שכבר שבע שנים את מתמודדת עם המחלה ואת רוצה לדעת במדויק מה תוחלת החיים שלך. נשים רבות במצב דומה שאלו שאלה זו ותמיד תשובת הרופאים היתה שאי אפשר לדעת וכי נשים עם סרטן שד בעצמות חיים שנים ארוכות עם תוחלת חיים טובה. הבנתי שאת רוצה ניבוי על סמך העובדה כי עצם הבריח נשברה, אולם נתון זה אינו מספיק וחשוב לקחת מידע רפואי מקיף מאוד על מנת להשיב על שאלתך. באם תרצי, פרטי את כל המידע הרפואי הרלוונטי ואל תשכחי להוסיף גם גיל ואשלח את השאלה לאחד היועצים. בברכה, אנה