פענוח אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/07/2018 | 20:48 | מאת: ר...............

הגעתי לאולטרסאונד לשד שמאל כי הייתה לי תחושת שריפה בשד במשך כמעט חודש. ובאולטרסאונד נימצא ממצא בשד ימין ולא שמאל . הודגם ממצא היפואקוגני עד 0.9 ס"מ במרקם שד ימני בשעה 12 ללא הגברה אקוסטית אחורית קרוב לודאיFIBROADENOMA. מזה אומר ?? והאם אני צריכה ליהיות בלחץ ???אני לא מרגישה כלום בשני הצדדים גם תחושת השריפה בצד שמאל עברה לי .

07/07/2018 | 07:42 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, הממצא כפי שאת מתארת אותו מתאים לפיברואדנומה שזהו גידול שפיר ולא מסוכן של השד. בקוטר של 9 ממ אין צורך לגעת בו אלא רק לעקוב. חשוב לדעת האם הרדיולוג הגדיר את הממצא כבירדס 3 או 4. אם 3 מקובל פשוט לעשות us בעוד 6 חודשים ובאם 4 בד״כ מומלצת ביופסיה לאשרור האבחנה. בכל מקרה אין מדובר במשהו בעטיו את צריכה להיות מאד מודאגת. בבריאות, דינה

07/07/2018 | 11:44 | מאת: ר.........

תודה על תשובתך פרופסור דינה... לא הוגדר ע"י הרדיולוג אם זה 3 או 4 זאת התשובה שקיבלתי כשסיימתי את האולטרסאונד זאת פעם ראשונה שאני עושה אולטרסאונד שד הלחץ הוא נוראי כי גם שאני נוגעת ומנסה לחפש גוש אני לא מוצאת ובכלל הגעתי בשביל שריפה בשד השמאלי בגלל זה אני חוששת . מקווה שבאמת אין סיבה לידאגה אלף תודות לך .

07/07/2018 | 19:29 | מאת: פרופ' דינה לב

לא נשמע שיש סיבה לחשוש אך כדאי שתגשי לבדיקת כירורג שד דינה

מנהל פורום סרטן השד