טיפולי פוריות וסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/03/2018 | 10:57 | מאת: דנה

שלום, אני בת 27 ,אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות עקב בעיית כניסה להריון. אימי חלתה בסרטן השד עם גידול חיובי לקולטני אסטרוגן בגיל 30 רמה 2, לכן אני נחשבת לאשה בסיכון לחלות בסרטן השד. כרגע אני מקבלת תרופות שיעזרו לי להכנס להריון , בטיפול אצל רופא לפוריות. מדובר בתרופה פרימלוט נור לעידוד המחזור, וכן בתרופה לטרוזול לעידוד הביוץ. בזמנים שלפני הטיפול בפוריות אני לקחתי כדורים למניעת הריון , שמיצבים לי את הפעילות ההורמונלית, אחרת אין לי מחזור בכלל ואני מרגישה לא טוב. רציתי לוודא שאין בעיה מכיוון סרטן השד בתרופות האילו עבורי. הרבה תודה דנה

20/03/2018 | 22:39 | מאת: פרופ' דינה לב

דנה יקרה, קודם כל לאור הסיפור המשפחתי חשוב שתדעי האם אמא היתה נשאית של מוטציה בגנים BRCA 1 או 2. באם היא לא נבדקה חשוב שאת תגשי ליעוץ גנטי בשביל לברר באם את נשאית או אינך. גם באם אתן לא נשאיות לאור גילה הצעיר של אמך בעת אבחון המחלה את כפי שאת יודעת נמצאת בסיכון מוגבר וחשוב כי טרם טיפולי פריון תבדקי ע״י כירורג שד ושהוא יחליט לאיזו בדיקה נוספת את זקוקה (יתכן שmri שד). טיפולים הורמונליים יתכן ומעלים מעט את הסיכון - תוועצי בגינקולוג שלך לגבי התרופות שאת מקבלת ובכל מקרה תמשיכי מעקב שד צמוד בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד