סרטן השד אצל גברים לעומת נשים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/10/2017 | 09:27 | מאת: אור

האם סרטן שד אצל גברים נגרם רק מגנטיקה או שהוא נגרם כמו אצל נשים גם מגורמים סביבתיים? האם גם גברים ללא מוטציה בגן צריכים ללכת לבדיקות שגרתיות לבדוק סרטן השד או שרק גברים עם היסטריה משפחתית ומוטציה בגן? איך באופן כללי מתנהל כל העניין של גברים וסרטן השד?

26/10/2017 | 23:56 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אצל רוב הגברים עם סרטן שד (ומדובר במחלה נדירה) אין רקע תורשתי. יש גורמי סיכון כמו השמנה, מצבים הורמונליים מסויימים ומחלות כרוניות מסויימות שמעלות סיכון, אך עדיין מדובר בסיכון של פחות מ-1%. כשיש רקע תורשתי, הסיכון האבסולוטי עדיין פחות מ-5%. אין המלצה למעקב שגרתי אצל גברים ללא רקע תורשתי, כיוון שהשכיחות של המחלה מאוד נמוכה. אבל אם מרגישים גוש / כאב / הפרשה שלא היו, ניתן לפנות לכירורג שד לבדיקה ולפי הצורך מפנים לבדיקות אולטראסאונד או ממוגרפיה

מנהל פורום סרטן השד