סיכום רפואי לאחר ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/10/2017 | 09:04 | מאת: חן

שלום ד"ר, תשובותייך סייעו לי מאד במהלך הבירור הרפואי. אשמח לעזרתך גם כעת. אני בת 32 עם היסטוריה משפחתית של סרטן שד (ללא BRCA). נמצאת במעקב שד הדוק יחסית שעד לאחרונה היה תקין לחלוטין ללא שום ממצאים. לפני מספר שבועות ביצעתי MRI שד כחלק מהמעקב השיגרתי. הבדיקה חזרה עם ממצא של 1.6 ס"מ, האדרה חשודה בשד ימין Birads-5. זימנו אותי בדחיפות להמשך בירור, בוצעו בדיקה ידנית, ממוגרפיה, אולטראסאונד, ביופסיה והכנסה של קליפ. הרדיולוג אמר שבסונר זה נראה כמו נמק שומני, אבל בכל זאת ביצע את כל הבדיקות. בסיכום הבירור שנעשה בעקבות הmri כתב: הבדיקה ללא ממצא חשוד. גוש נמוש תואם לגוש בMRi. בסונר נראה כממצא היפראקו לא מוגדר. Right core+clip: Fibrosis with inflammation בתי שחי תקינים המלצה: MRi שדיים בעוד 6 חודשים. האם לדעתך יש צורך בחוות דעת נוספת או שאני יכולה להיות רגועה? לא הצלחתי להבין את פשר הגוש, אשמח לעזרה. תודה וחג שמח

12/10/2017 | 00:34 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

התשובה של הביפסיה אומרת שיש ממצא של הצטלקות עם סימני דלקת - לא ממצא ממאיר. לא בטוחה שחוות דעת נוספת תשנה במקרה זה, כי אם מישהו לא יסמוך על התשובה הפתולוגית, ישלח אותך לעוד ביופסיה, ואם אולטראסאונד לא נראה חשוד, לא בטוחה מה ימליצו לך מעבר למה שכבר הומלץ - MRI נוסף בעוד חצי שנה. אם את ממש בלחץ, אפשר לעשות שוב אולטראסאונד בעוד 3 חודשים. חוץ מזה, לגבי "היסטוריה משפחתית בלי BRCA" - אם הבירור שהמשפחה עברה היה לפני יותר מ-4 שנים, תבקשי לחזור לייעוץ גנטי עם כל המסמכים של המשפחה, כי אולי הבירור שהמשפחה עברה הוא לא מלא וצריך להשלים אותו. קשה להתייחס לזה יותר לעומק בלי פרטים נוספים.

12/10/2017 | 03:15 | מאת: חן

תודה רבה ☺ עזרת לי מאד.

מנהל פורום סרטן השד