בדיקות וההבדלים בינהן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/10/2017 | 06:26 | מאת: ליעד

מהן בדיקות גנומיות, ומה ההבדל בין מאמאפרינט לאונקוטסט למי כדאי לבצען ובאיזה שלב ?

09/10/2017 | 20:58 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

מדובר בבדיקות שעל סמך ביטוי של מספר גנים שונים בתוך גידול (מוטציות נרכשות ברקמת הגידול) נותנות הערכה של סיכון להישנות מחלה. מאמאפרינט בודקת ביטוי של 70 גנים, אונקוטייפ בודקת ביטוי של 21 גנים. התכלית היא אותה תכלית, בכל חברה נבנה אלגוריתם מעט שונה על אוכלוסיה אחרת, כשבסופו של דבר הן נותנות תשובה המתוגרמת לסיכון לחזרת מחלה עם או בלי טיפול מסויים. נכון להיום רלוונטי רק במחלה מוקדמת כשיש דילמה לגבי טיפול מונע (כן או לא להוסיף טיפול כימי), לגידולים עם קולטני הורמונים חיוביים בלי בלוטות נגועות או עד 3 בלוטות נגועות (לא כולם מסכימים על הקבוצה השניה). למי כדאי - זו החלטה של אונקולוג, בעיקר כשיש התלבטות לגבי צורך במתן טיפול כימי מונע לפני טיפול הורמונלי. כשאין התלבטות, ולרופא ברור שלא צריך טיפול כימי, או להיפך, ברור שצריך, לרוב לא נחוץ לשלוח את הבדיקה. יש גם בדיקות גנומיות מסוג אחר, למחלה גרורתית, פחות רלווטני בסרטן שד כי הסיכוי שישנה החלטה טיפולית קטן מאוד (פחות מ-5%).

10/10/2017 | 00:55 | מאת: ליעד

האם הבנתי נכון - בדיקות אלו, אינן רלוונטיות כאשר מדובר בטריפל נגטיב ?

12/10/2017 | 00:37 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

ממאפרינט פותח גם עבור טריפל-נגטיב, אבל מעטים נוהגים להשתמש בו בגלל שלא נבדק על אוכלוסייה מספיק גדולה, ולכן קשה לפרש את התוצאות. באופן טכני אפשר לשלוח בדיקה.

מנהל פורום סרטן השד