האם להפסיק נבלבין ולהישאר רק עם טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/09/2017 | 05:13 | מאת: אור

שלום רב באפריל האחרון גילו אצלי סרטן שד גרורתי חיובי ל her2 ( ממצא בשד 12 ממ ממצא בכבד 14 ממ ) תחילה טופלתי טקסול משולב עם פרגטה +'הרצפטין לאחר פט סיטי ראשון ( חודשיים )והתכווצות של כ שלושה מילימטר של הממצאים הוחלף הטקסול בנבלבין לאחר שלושה חודשים נוספים והתכווצות נוספת ללא ממצאים היפר מטובולים כלל האונקולוגית אמרה לי לבחור האם להמשיך בטיפול ביולוגי בלבד במשך ארבעה חודשים עד ללא סיטי הבא או להמשיך יחד עם נבלבין ( כרגע באופן קבוע ) שאלתי היא א : האם אין פרוטוקול לנבלבין ואפשר לקחת אותו לתקופה בלתי מוגבלת ? ב : מה קורה אם לאחר ארבעה חודשים המוקדים גדלים או מופיעים במקומות אחרים האם מחליפים טיפול ביולוגי לגמרי ומשלבים יחד עם טיפול כימי מחדש ? אודה מאד על תשובה בהקדם אני אכולת ספקות .

25/09/2017 | 05:14 | מאת: אור

לפט סיטי*

25/09/2017 | 23:40 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, אין כמעט טיפולים כימיים שאפשר לקחת לתקופה בלתי מוגבלת בגלל רעילות מצטברת, בעיקר למח עצם, אבל לא רק. לכן בהחלט מקובל אחרי זמן מסויים לעצור טיפול כימי ולהמשיך רק ביולוגי. אם המוקדים יגדלו או יופיעו חדשים, ותלוי מתי זה קורה, או שמחזירים את הנבלבין, או שמחליפים אותו לטיפול כימי אחר וממשיכים עם אותו טיפול ביולוגי, או שמשנים את המשלב לגמרי. כאמור, זה תלוי בזמן שעובר עד להתקדמות המחלה, ברעילות שהייתה, בפרוטוקולים מחקריים שיכולים לצוץ ועוד ועוד. שתהיה התלבטות קלה, קשה להמליץ באופן ספציפי בלי לדעת את כל הפרטים...

מנהל פורום סרטן השד