היפרתרמיה כטיפול בסרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/09/2017 | 21:58 | מאת: תקווה אחרונה

שלום רב. האם טיפול בהיפרתרמיה לסרטן שד גרורתי (ריאות, מוחון, בטן עליונה, עצמות כבד) יעיל? במידה וכן, היכן מבוצעים טיפולים מסוג זה? אציין, כי אמא שלי נמצאת בשלבי מחלה מתקדמים לאחר קווי טיפול רבים מאוד (כימותרפיה, הורמונלי, הקרנות, ביולוגיים וכן שני ניתוחים). תודה מראש על תשובתכם.

19/09/2017 | 22:09 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

לא יעילים יותר מטיפולים סטנדרטיים. במצבים מסויימים כנראה כן, אבל אני לא מומחית בתחום. ברמב"ם עשו את זה, אולי עדיין עושים, אבל למחלה אזורית ומוגבלת, לא כטיפול לכל הגוף. לא יודעת איפה עוד עושים את זה, אם בכלל, בארץ. ממליצה להתיעץ עם אונקולוג שמכיר את אמא שלך בצורה יותר כוללנית ועמוקה, ולשאול אותו מה דעתו בנושא.

מנהל פורום סרטן השד