תוצאות אולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/08/2017 | 17:13 | מאת: ליבנת

אני בת 41 4 חודשים אחרי לידה. נבדקתי ידנית לפני חודשיים ללא שום מימצא. היום ביצעתי אולטרסאונד שד. להלן התוצאות : משמאל : שד לא הודגם ממצא סולידי. ציסטות קטנות פשוטות BIRADS 2 בשעה 1 כ 7 ס"מ מהפטמה קשרית לימפה אינטראממרית בגודל 9 מ"מ. עובי הקורטקס 2.2 מ"מ ( נורמה עד 3 מ"מ) BIRADS 3 בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מימין : לא הוגם ממצא סולידי ציסטות קטנות בודדות בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בנוסף יש לי אטופיק דרמטטיס באזור הפיטמות מאז ההריון ילדתי לפני ארבעה חודשים. הרופא המליץ על אולטרסאונד נוסף עוד 3 חודשים ואם הגודל של קשרית נשאר זהה או גדל לבצע ביופסיה . קצת נלחצתי אשמח לחוות דעתך לגבי הממצאים האם זה מסוכן ? אין לנו סרטן שד במשפחה,והאם לא כדאי לאור נתונים אלה לבצע ממוגרפיה או ביופסיה עכשיו ?

15/08/2017 | 18:18 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

על פניו לא תיאור מטריד. יכולה להבין את הלחץ שלך, אבל כשאין בדיקות קודמות להשוואה ואת 4 חודשים מהלידה (לא ציינת אגב אם הנקת / מניקה עכשיו, כי זה גם משפיע על מבנה השד), סביר שיהיו ממצאים בשד. אני בעד לחכות 3 חודשים, אבל אם את לא שקטה, תמיד אפשר לעשות בדיקה נוספת אצל רופא אחר. ממוגרפיה לא מאוד יעילה בגיל 41 והסיכוי שיראו משהו מאוד קטן, אבל זו גם אופציה. לא הייתי רצה לביופסיה בלי בדיקה חוזרת.

15/08/2017 | 19:39 | מאת: ליבנת

היי, תודה. אני מוסיפה כי לא הנקתי בגלל אטופיק דרמטיטיס בשד.

15/08/2017 | 19:41 | מאת: ליבנת

בנוסף לזה שלא הנקתי שכחתי לציין שזה היה הריון לאחר טיפולים לכן החשש שלי.

19/08/2017 | 12:30 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

טיפולים לא מגבירים סיכון בטווח המיידי, וכנראה גם לא משמעותית בטווח הארוך. בכל מקרה נשמע לי ש-3 חודשים זה זמן סביר ולא ארוך מדי לבדיקה חוזרת.

מנהל פורום סרטן השד