צלוליט וסרטן השד? מאוד חוששת אחרי קריאה בגוגל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/05/2017 | 18:46 | מאת: מבוהלת

שלום רב.... אני בת 32 + ילדה... במשפחתי אחות של אמא שלי חלתה בגיל 50 בסרטן השד.. תודה לאל היא כבר 14 שנים אחרי.... השאלה שלי האם צלוליט על השד זה סימן לסרטן השד כמו שקראתי??? הייתי אצל כירורג שד לבדיקה שגרתית ועוד שבועיים יש לי אולטראסאונד... לא היה ממצא של גושים בבדיקה הידנית... בעקבות פחד מבדיקת האולטראסאונד שאולי ימצאו אצלי משהו נכנסתי לגוגל וקראתי שרפיון עור בשד וגומות קטנות כמו צלוליט זה סימן לסרטן השד... ויש לי סימנים כאלו ואני לא זוכרת פתאום אם זה אחרי לידה אצלי החזה שלי היה ענק בהריון וזה היה לפני שמונה שנים.. במחזור השדיים מתנפחות מאוד.. אני מאוד מפחדת פתאום.... הכירורג שד אמר לי שלא נמצא אצלי משהו חולני ... האם הוא גם מסתכל על העור בבדיקה הידנית? אם זה היה משהו חריג הוא היה שם לב???

09/05/2017 | 13:08 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, בדיקת השד כוללת הסתכלות על העור והפטמה כי אכן לפעמים ממצאים עוריים כגון גומה (רטרקציה) בעור ובפטמה, אודם, קשקשת, ״עור תפוז״ וממצאים אחרים יכולים להוות סימן להתפתחות סרטן השד. מבלי לראות אותך כמובן שלא ניתן להתייחס לממצאים שאת מתארת אבל בהנחה שמדובר אכן בצלוליטיס, סימני מתיחה, הנ״ל מתפתחים בד״כ משנית לירידה במשקל ואינם סימן של סרטן השד. כמובן שאת חייבת להיוועץ בכירורג שבדק אותך לגבי השינויים העוריים שאת רואה בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד