בלוטות לימפה בפט CT בבית שחי ובבטן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/04/2017 | 08:33 | מאת: שר

נשאית BRCA1 נמצאת במעקב במרפאת נשאיות עד לאחרונה ללא ממצאים חריגים לפני כשבועיים במעקב שגרתי במרכז מירב הסמן ca125 קפץ ל333 .הופניתי לפט ct שמצביע על שתי בלוטות לימפה שנקלטו אחת בבית השחי 1.3 והשניה בבטן 0.6 עם קליטה חלשה. אני לאחר כריתה דו צדדית +בלוטה נגועה (1/13) וכריתת שחלות עם פתולוגיה תקינה 2013-2014 . עברתי הקרנות ללא כימו (אונקוטייפ 18) נטלתי 3 שנים טמוקסיפן ולפני כ3 חודשים מעבר ללטרזול. כמו כן נמצאו גם קשריות נספות בבטן ללא קליטה. עם חשד למחלה כלשהי לפי הפענוח . כרגע מומלצות שתי ביופסיות אחת מחט בבית השחי והשניה לפרוסקופיה. חוששמ מהמחט בגלל שמדובר ביד ללא בלוטות שגם כך הרגישות הכאב שם הולכים וחוזרים. אשמח לקבל את דעתכן

12/04/2017 | 23:11 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, עליית הסמן בהחלט מרשימה ומצריכה בירור או לפחות מעקב צמוד. יש מרקרים נוספים שעלו? לא בטוח שהבלוטות מסבירות את העליה של ca125, אבל כיוון שאלה המקומות היחידים שקולטים, יש מקום להתחיל בירור מהן, לפחות בבית השחי (ביופסיה לא מסכנת אותך באופן משמעותי אם נעשית בידיים מיומנות, למרות שעברת כריתה של 13 בלוטות). גודל הבלוטה בבטן למיטב הבנתי לא חריג, וקליטה חלשה לא בהכרח מצביעה על מחלה (יכול להיות משהו תגובתי). אפשר גם לחכות עם לפרוסקופיה ולעקוב אחרי המגמה של הסמן, אבל כיוון שאין לי את כל התמונה, אסתייג ואציע לך לסמוך על האונקולוג המטפל או לפנות לחוות דעת נוספת עם כל המסמכים והדיסקים ביד. תרגישי טוב

13/04/2017 | 12:09 | מאת: שר

תודה על המענה טעות קטנה שלי. הבלוטה הקולטת היא באינטר ממרי ולכן חוששת מהביופסיה לגבי הסמנים האחרים היו תקינים. לגבי הלפרוסקופי ממש מתלבטת אבל חוששת שאפספס משהו

מנהל פורום סרטן השד