רגעי משבר

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

07/07/2014 | 13:53 | מאת: ליאת

היי לכולן, שמי ליאת (שם בדוי) בת 32,כשנתיים מנסה להכנס להריון, מתוכן מתוכם כחצי שנה בהפריות. אני זמן מה תרה בין פורום לפורום, קוראת את מה שנשים וזוגות עוברים, מנסה להבין את מה שאני לא מבינה ולחפש את התשובות שאני רוצה לשמוע למיליון שאלות הזויות.. היום, עלה בי צורך לשתף ולדבר עם נשים שעברו חוויות דומות, להתמך, לתמוך אם אפשר ובעיקר לקבל אמפתיה :) אז מה קורה אצלנו? אני - שחלות פוליציסטיות בן זוגי - זרע עם נתונים גבוליים להריון טבעי. אחרי כמה זמן שניסינו להכנס להריון בצורה טבעית, ללא טיפול, התחלנו לאט לאט להבין שנצטרך יותר עזרה מהמדע. בהתחלה - רק מעקב זקיקים כדי לנסות לקלוע לימים של הביוץ + דיקור. אחרי כמה חודשים טובים שלא היתה תזוזה - הבנו שצריך לעלות הילוך - פנינו למומחה פוריות שהפנה אותנו ישירות להפריות. נבהלנו אבל הלכנו על זה. הזרקנו, בדקנו, שאבנו, החזרנו עובר איכותי ויפה - ניסיון ראשון - איזה יופי! תוצאה ביתית חיובית - בטא חיובית! נסעתי לחול לכמה ימים מהעבודה, הרגשתי שמשהו לא טוב, בדיקות ביתיות פתאום שליליות... חזרתי לארץ - הבטא הבאה כבר היתה שלילית :-( זה היה רגע שברון. תחושת האשמה על הנסיעה - לא משנה כמה אמרו לי מהמרפאה שזה לא בעייתי - היתה לי תחושה שהרסתי. ניסיון שני - החזרת מוקפא איכותי ומוצלח - שבועיים מורטי עצבים של חוסר נשימה וחפירה אינטנסיבית בכל פורום אפשרי. תוצאה שלילית והמון רגשות אשם על כל הדברים שהייתי יכולה להמנע מהם במהלך השבועיים האלה. עכשיו אני בסיומו של הניסיון השלישי. ניסיון זה היה מלווה לכל אורכו בדיקור אצל מומחה פוריות. החזרנו בלוסטוציסט גם כן איכותי ויפה. הפעם הייתי ממש חיובית! החלטתי להיות רגועה, לנסות להמנע מסטרס במהלך ההמתנה, חשבתי חיובי, הרגשתי חיובי, לא עשיתי כמעט טעויות, לא פספסתי אף נר אנדומטרין, לא שתיתי טיפה אחת של אלכוהול, לא סיגריה לא כלום. אפילו ביטלתי נסיעת עבודה שהיתה אמורה להיות מיד אחרי ההחזרה. לצערי שבוע לאחר מכן היתה נסיעה קצרה לסופש אותה לא יכולתי לבטל. היום, 11 יום אחרי ההחזרה, עשיתי בדיקה ביתית שאמורה לזהות הריון 4 ימים לפני האיחור. שלילית... עשיתי בדיקת ביטא בבוקר ואני עכשיו ממתינה לתוצאות. אני די משוכנעת שלא תהיינה שם הפתעות לצערי. כמה דמעות... כמה יאוש, כמה תחשות אשמה. אני יודעת שעוד כמה ימים זה יעבור ואני אחזור ברעל לטיפול הבא. אני יודעת ש-3 החזרות זה עוד לא נחשב הרבה ולא אמור לייאש. מצד שני - זו תחושה כאילו משהו בי לא בסדר. כאילו זה פשוט לא הולך. מנסה לשמור על חיוביות, להמנע מלהפוך לממורמרת - להמנע משונאת הריוניות :-) ובכל זאת... קשה.... כל אחת לידי שפשוט נכנסה להריון - סתם ככה - נשמע לי בלתי נתפס! כמו חלום או פלא. אז אחרי שגללתי בפניכן את כל תולדותיי :-) למי שהחזיקה מעמד וקראה הכל - אני אשמח לשמוע מנשים שעברו דברים דומים - בעיקר על הדברים הבאים: 1) האם יש פה כאלה שטסו במהלך הימים שאחרי ההחזרה? מה דעתו של הרופא שלכן על כך? (הרופא שלי אומר שאין עם זה שום בעיה אבל זה פשוט מרגיש לי לא נכון) 2) אני שומעת המון תיאוריות לגבי קיום יחסים אחרי ההחזרה - מותר, אסור, אפשר אחרי 3 ימים, אפשר אחרי שבוע, עדיף לחכות עד אחרי הבטא - מישהי יודעת איפה אפשר למצוא מידע מהימן בתחום? 3) מישהי מצאה פטנט לעבור את הימים שאחרי ההחזרה ברוגע? אלו ימים כל כך מלחיצים ויחד עם זאת הימים שהכי מצריכים רוגע מבחינת הקליטה של העובר. הלוואי והייתי מסוגלת להרגע! 4) טיפולים אלטרנטיביים - יש משהו בטיפולים של ההפריות שמרגיש מנותק לחלוטין. ראיתי מישהי שכתבה פה - שואבים ממך, מזריקים לך, מחדירים לך, מחזירים לך... כאילו את איזה מכונית במוסך :-) אני מרגישה שנכון מבחינת ההשתרשות שיהיה משהו יותר הוליסטי. זו הסיבה שהלכתי לדיקור. למישהי יש רעיונות נוספים? אני יודעת שזה היה ארוך, הרגשתי צורך להשתפך.. מקווה לשמוע מכן. בהצלחה לכל הבנות שנמצאות כרגע בטיפולים - ושהפורום הדה יהיה עמוס בבשורות טובות! יום טוב, ליאת

07/07/2014 | 14:08 | מאת: נועה

מאיפה מתחילים.... אולי בלענות לפי הסדר שעולה לי בראש: 1. אני יודעת שקשה, נשים מסביב פתאום כולן בהריון. פתאום נראה שכולן נכנסות להריון מאפצ'י. אבל גם ה"אפצ'י" שלך יגיע... סבלנות זה המצרך הכי פחות מצוי בסטטוס הזה. אבל צריך אותו. 2. נכון. 3 החזרות יכולות להיות רק ההתחלה, אבל תשאבי כח מהעובדה שכבר נכנסת להריון פעם אחת, גם אם זה היה הריון כימי, עדיין זה אומר שהגוף שלך יודע להרות וזה רק עניין של זמן עד שהילדון הנכון ישתרש שם בשבילך. 3. טסתי בלי הכרה בתוך טיפולים, אחרי טיפולים, לפני שאיבות, יום אחרי שאיבות, הקפאתי, הפשרתי, הייתי במוסך, חזרתי למוסך, ויש לי היום ילד בן 7 וילדה בת 3 מהממים, זה הצליח. גם לך יצליח! 4. נסי לעשות מה שיתן לך להרגיש הכי בטוח וטוב בשבילך. מחקרים אפשר להביא בלי סוף. בסופו של יום מה שחשוב הוא איך את מרגישה. ואם מרגיש לך נכון לנוח אחרי טיפול - נוחי. 5. מצויין להוסיף טיפולים אלטרנטיבים, שיאצו, דיקור, ובמקרה שלך אני מאד מאד מאד מאד ממליצה על שינוי תזונתי. הוכח ולא פעם אחת הקשר התזונתי לשחלות פוליציסטיות. אפשר לעזור למצב מאד. מצאי לך נטורופת מומחה בפריון שימליץ מה לאכול ומה לא. 6. חיובי בחשיבה - כלל מפתח. למרות הקושי, כל הזמן כל יום לחפש מה טוב. מה עשה לך טוב. מה יכול לגרום לך לצחוק. חברות,סרטים, קפה, בגדים. לא משנה. העיקר לפרוק, לצחוק ולנסות להנות! ספורט ספורט ספורט. (לי עזר מאד) וב-ה-צ-ל-ח-ה!!!!!!! סיכוייך להריון וילד - מעולים!!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה