מבודדת חברתית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

28/08/2009 | 14:04 | מאת: מתעניינת וקצת מודאגת

רציתי לשמוע את דעתך, ביתי נולדה עם טונוס שרירים נמוך. עברנו הרבה פיזוטרפיה. היא גם ישבה ישיבת W . כילדה קטנה היא היתה מאוד נוחה. מאד מרצה. היא תאומה. האחות השנייה מאוד חברותית וחזקה. היא לעומת זאת חיה בצל של השנייה. מאוד לא חברותית. אין לה בכלל חברות. היא לא מצליחה ליצור קשרים עם ילדים. לא מוכנה ללכת לבתים שונים. רציתי לדעת אם יש לזה קשר לטונוס השרירים הנמוך. אני מנסה למצוא חומר מה עלי לצפות בעתיד. תודה

שלום לך, אמא לתאומות... אני מבינה שהבנות כבר בגיל הגן, נכון? השאלות שהעלת כאן הן מאוד משמעותיות ועימן מתמודדת כל אם, על אחת כמה וכמה אמא לתאומות. על הקשר שיש בין תאומים כבר נכתב רבות ומי שאינו תאום לא תמיד יוכל להבין מה באמת מהות הקשר שנוצר כבר במהלך 9 חודשי ההתפתחות המוקדמים ברחם האם. כל אדם נזקק לכמות שונה של קשרים חברתיים - יתכן שלתאומה עליה את שואלת מספיק הקשר עם אחותה בעוד שהתאומה האחרת מוכנה לעוד. בקשר לחששות שהעלית כאן, לא מצאתי מחקר העוסק בקשר שבין היפוטוניה (טונוס שרירים נמוך), תאומות ויצירת קשרים חברתיים. בהצלחה בשנת הלימודים המתקרבת!

30/08/2009 | 17:55 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום לך אמא מודאגת. הייתה כנראה סיבה לכך שפנית אלינו לפורום. אמנם גם אני לא מכירה מחקרים שקושרים בין טונוס שרירי וקשרים חברתיים, יחד עם זה ידוע כי אדם שחי בשלום עם גופו, מתנועע בקלות ונוחות יהיה גם בטוח בעצמו, והביטחון העצמי הינו קרקע ליצירת קשרים חברתיים. אני מאוד ממליצה לך למצוא איזושהי פעילות גופנית לביתך בה היא תתמיד במהלך השנה. באופן אישי ומקצועי אני רואה כמה פעילות גופנית מתאימה תורמת לביטחון העצמי ופתיחות חברתית. אשמח אם תכתבי לי מה גילה של ביתך, לאיזה גן/כיתה היא עולה ואנסה לסייע במציאת פעילות מתאימה. בברכה להתחלה חדשה ומוצלחת לבנותייך ולך. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות