פלדנקרייז ומצב רוח

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

12/12/2006 | 22:13 | מאת: ענבל

שלום. אני עושה עבודה על פלדנקרייז ומחפשת חומר על מצב רוח והקשרו לפלדנקרייז... אם מישהו מכיר מקורות או מאמרים העוסקים בכך אשמח לקבל את המידע... או בכלל לגבי מאמרים על מצב רוח תודה רבה : )

13/12/2006 | 21:04 | מאת: אודליה קירשנבאום

ענבל שלום. מצאת נושא מעניין מאוד. אני לא יודעת על מאמרים אך אני מניחה שיש משהו בספרים של פלדנקרייז עצמו. אני אחפש בספרים שיש לי. בכל אופן - כשהעבודה תהיה מוכנה אהיה מאוד מעוניינת לקרוא אותה. תודה ששיתפת אותי, אם יהיה בידי משהו אעדכן. אודליה.

14/12/2006 | 21:21 | מאת: אודליה קירשנבאום

ענבל שלום. שיטת פלדנקרייז היא שיטה הוליסטית המתייחסת לאדם כמכלול - גוף נפש רוח. כך היא מוצגת בכל הספרים של פלדנקרייז. הספר שעשוי להיות לך מעניין במיוחד הוא "מקרה נורה". בספר הזה מתוארת לפרטים עבודה אינטנסיבית מאוד עם אישה (ששמה הוא נורה). מתואר בספר תהליך העבודה מהיבטים רבים כולל התייחסות לדימוי העצמי והמצב הנפשי. את ספריו של ד"ר משה פלדנקרייז אני מאמינה שניתן למצוא בסיפריות, או לרכוש דרך אחיינו - מישל סיליס טל: 050-5259097, בכל אופן מציעה לך לפנות למישל סיליס ולשאול אותו אם יש בידו חומר נוסף שעשוי לעניין אותך. בהצלחה. אודליה.

24/12/2006 | 22:17 | מאת: דקל

לענבל ,ישנם הרבה מחקרים על האפקט החיובי של פעילות גופנית ושיטות הרפייה שונות על הפחתת מתח/סטרס והפחתת דכאון מצד אחד ועלייה במצב רוח(אנדמורפינים) מצד שני. בתוך זה פלדנקרייז נכנס כשיטת תנועה שמרפה ומורידה מתח כמו: מדיטציה,יוגה וכו... מחקרים ספציפיים לא נתקלתי ,אשמח לשמוע אם יש דקל

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות